• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

PDL va depune marți la Parlament o moţiune simplă pe educaţie, sancţionând haosul, declaraţiile contradictorii şi lipsa unei viziuni clare asupra domeniului educaţiei, a anunţat deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan. El a arătat că încă din prima zi de şcoală premierul Victor Ponta a ţinut să atunce în haos totul. „A lansat ideea trecerii clasei zero la grădiniţe. După investiţii majore şi după ce în sfârşit este primul an în care nu ne mai confruntăm cu lipsa locurilor în grădiniţe. Motivele, studiul de impact sunt la capitolul diverse pentru premierul României şi pentru ministrul educaţiei. Tot în prima zi de şcoală, majoritatea USL din Senat a trecut aberaţia numită bacalaureat profesional. Zero valoare, doar o hârtie la purtător. Totul s-a făcut fără niciun fel de analiză şi pregătire, ignorând legea educaţiei care propune un astfel de bacalaureat abia din 2016, după un ciclu liceal complet, de 4 ani”, a spus Bălan.

 
„Ultimele patru luni au adus decredibilizarea completă a învăţământului din România şi cineva trebuie să plătească”
El a menţionat că bacalaureatul electoral, de tip second-hand promovat sub numele oficial de „bacalaureat profesional” este exemplul perfect al formei fără fond. „Nu de schimbarea denumirii diplomelor este nevoie. E nevoie de acoperirea lor cu competenţe, abilităţi, aptitudini şi cunoştințe cerute şi necesare pe piaţa muncii. În locul unei reforme reale, în locul reclădirii învăţământului profesional începută în timpul guvernării PDL odată cu Legea Educaţiei Naţionale, ministrul Ecaterina Andronescu preferă calea mai simplă: acordarea unei diplome profesionale”, a adăugat parlamentarul democrat liberal. El a ţinut să precizeze că promovarea examenului de bacalaureat nu este condiţie de angajare pe piaţa muncii în diverse meserii. Ceea ce contează în ochii angajatorului, a adăugat el, este ce ştie tânărul să facă, nu o hârtie numită diplomă. În opinia lui Bălan, „USL nu se gândeşte la reformarea educaţiei, ci doar aruncă pe piaţă idei populiste, fără nicio fundamentare”. „Ultimele patru luni au adus decredibilizarea completă a învăţământului din România şi cineva trebuie să plătească. Am avut nu mai puţin de 4 nominalizări în patru luni pentru fotoliul ministerial. Corina Dumitrescu, cu grave probleme de limă română, Ioan Mang cu trecut demonstrat de plagiator, Liviu Pop, un interimar pus să rezolve comenzile politice, şi Ecaterina Andronescu care a mai bulversat educaţia şi în mandatele sale trecute. PSD este partidul mediocrităţii, nu al performanţei. Diferenţa dintre PSD şi PDL e simplă: PSD susţine mediocritatea, PDL susţine meritul. Iar PDL consideră că reformele în educaţie promovate prin noua lege a educaţiei au deschis drumul către creşterea performanţei în sistem. USL nu face decât să ne întoarcă din drum, să împingă pe o cale greşită”, a încheiat deputatul Ioan Bălan.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava