MOPAN Suceava

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a declarat că Suceava este un oraş cu puţin teren disponibil pentru amenajarea de spaţii verzi, iar cel existent este înlocuit de betoane şi de construcţii noi.

Ioan Balan spus în cadrul unei conferinţe de presă că deşi este primăvară, aceasta nu se vede „în verdele pe care îl aşteaptă sucevenii”. Balan a arătat că un oraş verde nu înseamnă o tufă de boscheţi, o iarbă care se ofileşte la doar o săptămână după ce a fost semănată, pomi care sunt verzi doar atunci când sunt plantaţi iar după două luni se usucă, florile care în loc să fie în parcuri sunt în mâinile unor cetăţeni care le vând în intersecţii. Ioan Balan a că pentru a fi un oraş verde, Suceava are nevoie şi de o Poliţie Comunitară mult mai fermă.

„Cred că dacă Sucevei îi lipseşte ceva din acest punct de vedere, îi lipseşte o viziune pe termen lung. Nu mai suntem în situaţia în care să plantăm salcâm şi tei. Avem nevoie să ne gândim că şi după 20 de ani în Suceava vor mai fi locuitori. Şi cred că şi nouă ne trebuie pentru zona verde a Sucevei o strategie valabilă măcar pentru următorii 20 de ani”, a explicat preşedintele PDL Suceava. El a adăugat că din păcate locul verdelui este luat din ce în ce mai mult de cenuşiul care aduce aminte de perioada comunistă.

Ioan Balan a afirmat că înţelege faptul că Suceava este un oraş care are puţin teren disponibil pentru amenajarea de zone verzi, însă şi „acel puţin teren care există este înlocuit de betoane pe zi ce trece, şi de construcţii noi”. „Nu sunt împotriva construcţiilor noi, dar sunt împotriva haosului şi sunt împotriva pedepsirii viitorului”, a subliniat Balan.

El a mai spus că nu este împotriva construcţiilor noi, ci a haosului şi a pedepsirii viitorului. Deputatul Balan este de părere că pentru zona verde a Sucevei este necesară o strategie pentru o perioadă de măcar 20 de ani, în care să fie plantaţi copaci rezistenţi la situaţii extreme, şi nu salcîmi şi tei, aşa cum se întîmplă la ora actuală. El crede că în problema înverzirii oraşului ar trebui să se implice toate partidele politice reprezentate în Consiliul Local, însă reprezentanţii PDL din deliberativ vor fi cei care vor promova o strategie de înverzire a municipiului reşedinţă de judeţ. Liderul PDL Suceava a spus că această strategie ar urma să fie aplicată începând de anul viitor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava