Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, consideră că majoritatea USL din Consiliul Local Suceava se face vinovată de faptul că sucevenii nu au nici în momentul de faţă încălzire în sistem centralizat. Ioan Balan a subliniat că amânarea luării unei decizii cu privire la furnizarea căldurii în Suceava este dezastruoasă pentru suceveni. El a arătat că, din punctul său de vedere, consilierii USL, aflaţi în majoritate în deliberativul local, „sunt incapabili să găsească soluţii pentru această problemă”.

„Sunt situaţii în care copiii, în loc să plece dimineaţa la grădiniţă sau la şcoală, s-au dus la spital. Mai avem un pic şi putem muta grădiniţele, cu tot cu educatori, şi şcolile, cu tot cu profesori, în clădirile Spitalului Judeţean. Noroc că acolo este căldură, pentru că au centrală proprie. Consider că majoritatea din Consiliul local de astăzi nu este capabilă să găsească soluţii. Poate o să-mi spuneţi că şi PDL a trecut prin perioade din acestea când a fost la guvernare, şi am să vă spun că nu. Şi dacă ar fi fost, soluţiile au venit imediat atât din Consiliul Local, cât şi de la Guvern”, a declarat Ioan Balan.
Liderul democrat liberalilor suceveni a ţinut să precizeze că atât el, cât şi consilierii PDL solicită în mod categoric soluţii din partea USL. Balan a subliniat că i se pare absurd faptul că cei de la USL, cu majoritatea de peste 70% din Parlamentul României şi cu majoritatea din Consiliul Local, au în continuare un discurs ca şi cum ar fi în opoziţie, şi mai mult, aşteaptă soluţii de la PDL, formaţiune politică aflată în opoziţie.

„Mi se pare absolut absurd. Şi apoi, ce-i mai interesează pe cetăţeni, şi ce o mai interesează pe acea mămică care stă astăzi în spital cu copilul din cauză că noi, politicienii, şi aici ne includem şi pe noi, nu am reuşit să găsim soluţii. Noi, cei din PDL, nu certăm. Noi ne facem treaba din opoziţie, de acolo de unde ne-au trimis cetăţenii. Pentru că la un moment dat cetăţenii au considerat că nu ne-am făcut treaba cum trebuie, ne-au trimis în opoziţie şi i-au adus la putere pe cei care promiteau de dimineaţă până seara, şi uneori în miez de noapte, că de a doua zi când vor veni la guvernare va curge lapte şi miere. Însă lapte şi miere înseamnă şi căldură”, a spus Ioan Balan.

Preşedintele PDL Suceava a le-a transmis consilierilor majoritari ai USL din Consiliul Local Suceava că obligaţia pe care o au este de a asigura condiţii minime de viaţă cetăţenilor.
„Ascultaţi ce vă spun. Ei au obligaţia să asigure condiţii minime de viaţă. Că traiul poate fi şi mai uşor şi mai greu. Pentru că sunt copii mici care astăzi sunt ţinuţi în frig”, a subliniat Balan. El a precizat că vinovaţi pentru că preşcolarii şi şcolarii ajung la spital sunt cei care le-au dat asigurări sucevenilor că dacă vor rămâne racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu vor avea probleme. „Pe suceveni nu-i interesează calculele tehnice pe care le fac cei de la firma de insolvenţă de la Termica sau cei de la firma de distribuţie a agentului termic. Pe ei îi interesează ca cetăţeni europeni şi ai Sucevei să aibă căldură. Am auzit propuneri în care ar trebui să se întâlnească parlamentarii şi să vorbească. E foarte bine. Dar nu e prioritar să se întâlnească parlamentarii. Avem un Consiliu Local, există o majoritate în Consiliu, majoritate din care trebuie să izvorască soluţii. Şi apoi, după aceea, dacă se consideră că e nevoie de sprijin parlamentar, să o facem”, a mai spus preşedintele PDL Suceava.

Ioan Balan a arătat că soluţiile nu trebuie să vină numaidecât de la parlamentarii din opoziţie. Balan a declarat că actuala putere s-a obişnuit ca alţii să le rezolve problemele, el subliniind că principalii vinovaţi pentru lipsa căldurii sunt cei de la USL. „Această atitudine a lor poate vine din obişnuinţa unora care au văzut cum se rezolvă problemele delicate din Suceava pe vremea parcursul anilor când la guvernare era PDL. Atunci, când era o situaţie dificilă, Flutur mergea la Bucureşti şi o rezolva la Guvern. Ori lucrurile astea nu se mai pot face astăzi de către PDL. PDL e în opoziţie. PDL poate să vină şi să ceară soluţii, poate să fie parte la soluţii, şi poate, de ce nu, să emită soluţii. Dar principalii răspunzători pentru situaţia creată de astăzi sunt cei din majoritatea USL”, a declarat Ioan Balan, care a mai adăugat că furnizarea căldurii în Suceava trebuia să înceapă de acum câteva săptămâni.
Ioan Balan consideră că locuitorii Sucevei nu pot suporta o majorare a preţului gigacaloriei, în condiţiile în care actuala guvernare USL „a introdus o nouă modă”, şi anume rezolvarea problemelor prin întoarcerea lor la populaţie, prin introducerea de noi taxe şi impozite. „Şi se vorbea de un PDL care venea iresponsabil, cu ghilimelele de rigoare, şi căuta soluţii, şi uneori ne îndemna să strângem cureaua, şi vedem un USL care nu face lucrul acesta, dar vine mult mai pervers şi pune în fiecare zi o taxă nouă, care înseamnă practic tăierea veniturilor populaţiei”, a încheiat Ioan Balan.
La rândul său, liderul consilierilor locali ai PDL Suceava, Lucian Harşovschi, a spus că reprezentanţii acestui partid din deliberativul local susţin în continuare păstrarea preţului de 185,3 lei/gigacalorie pentru populaţie.

Bălan cataloghează drept dezastruoasă amânarea luării unei decizii cu privire la furnizarea căldurii în suceava, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava