MOPAN Suceava

„Crosul Sucevei a demonstrat că succesul unui proiect ţine de munca în echipă şi de implicarea activă a sucevenilor”. Este concluzia exprimată de preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan, după prima ediţie a Crosului Sucevei, competiţie organizată duminică, 6 septembrie, la iniţiativa sa de către Asociaţia Judeţeană de Atletism în parteneriat cu Tineretul Național Liberal Suceava. Bălan s-a declarat mulţumit de modul în care a fost organizată această primă ediţie a Crosului Sucevei dar şi de faptul că alături de suceveni la acest eveniment s-au aflat nume mari ale sportului naţional şi internaţional cu care Suceava se mândreşte precum Sorin Raţă, fost campion naţional la atletism, Daniel Bălan, Dorin Goian sau Cristina Casandra, multiplă campioană naţională de atletism, campioană balcanică care are la activ şi două participări la olimpiade la proba de 3.000 de metri obstacole. Ioan Bălan a spus că mesajul perceput de el după evenimentul de duminică a fost acela că în centrul municipiului Suceava se pot organiza evenimente de amploare în mod civilizat, fără incidente şi fără ca mobilierul urban să fie deteriorat.

„Evenimentul de duminică ne-a arătat că în centru se pot organiza manifestări fără probleme şi că sucevenii sunt oameni civilizaţi”

„Evenimentul de duminică ne-a arătat că în centru se pot organiza astfel de manifestări fără probleme şi că sucevenii sunt oameni civilizaţi care ştiu să păstreze bunurile care ne aparţin nouă tuturor. Spun asta în contextul în care Zilele Sucevei se organizează în parcarea de la Iulius Mall pentru a proteja zona centrală aşa cum motivează unii din  administraţia locală. Poate că unele din manifestările legate de Zilele Sucevei şi-ar găsi foarte bine locul în parcarea de la mall dar eu cred că sucevenii merită mai mult de atât şi nu cred că principalul element la Zilele Sucevei trebuie să fie hamsiile că doar nu sărbătorim zilele unui sat pescăresc. Se pot organiza în centrul Sucevei manifestări care să ne facă să fim bucuroşi să fim mândri că suntem suceveni. Şi apoi eu mă gândesc la centrul Sucevei cum se gândeşte gospodarul nostru la sufrageria lui. O face frumoasă, primeşte musafiri şi se bucură în sufragerie alături de musafiri. Noi avem tendinţa asta de a ne face sufragerie adică centru şi să ne bucurăm cu musafirii în bucătăria de vară adică la periferie. Până la urmă nu e nici o problemă că unele manifestări să se ţină şi în Burdujeni, Iţcani sau Obcini dar toate evenimentele importante trebuie să se desfăşoare în centru”, a spus Bălan. Ioan Bălan a ţinut să sublinieze că centrul Sucevei a rămas intact după megaconcertul la care au participat aproximativ 15.000 de oameni. „Aproape că nu se cunoaşte că în centru au fost undeva la 15.000 de oameni. Cu alte cuvinte de duminică încoace nu se va putea vorbi despre faptul că în zona centrală nu se pot desfăşura activităţi cu un număr mare de participanţi pentru că sucevenii sunt civilizaţi. De noi depinde ce ne propunem ca şi activităţi în zona respectivă, de noi depinde cum organizăm aceste activităţi, cum le urmărim desfăşurarea lor şi eu cred că dovada pe care au arătat-o sucevenii duminică este că se poate”, a spus Bălan.

Bălan a evidenţiat implicarea tinerilor liberali în organizarea evenimentului sportiv şi propune reactivarea voluntariatului

Deputatul Ioan Bălan a remarcat transparenţa competiţiei sportive şi faptul că aceasta a fost „pe bune” adică au câştigat cei care a ajuns primii la fiecare categorie de vârstă. El a adăugat că a mai remarcat oameni bucuroşi şi dornici să socializeze. „Tot ce s-a întâmplat duminică este succesul muncii în echipă şi a implicării specialiştilor. Au vegheat la buna desfăşurare a competiţiei domnul profesor Raţă şi preşedinta Asociaţiei Judeţene de Atletism, doamna Raţă, alături de 22 de arbitri, profesori, sportivi de performanţă cărora le mulţumesc foarte mult. Asta îmi demonstrează faptul că munca într-o echipă formată din oameni competenţi pe domeniile lor de activitate dă rezultate. Aşa voi face mereu de acum încolo şi atunci când voi vorbi de cultură să ştiţi că o să am lângă mine oameni de cultură, când voi vorbi de sport voi avea oameni care ştiu ce înseamnă sport şi am dovedit acest lucru acum, când voi vorbi de marile proiecte ale Sucevei voi fi înconjurat de specialişti, dacă vom vorbi de cum să arate bulevardul principal voi avea lângă mine pe principalii arhitecţi ai municipiului Suceava. Sfatul lor va conta foarte mult în luarea deciziilor pe care le vom pune în aplicare”, a spus Bălan.

Crosul Sucevei, a adăugat liderul liberal, a arătat faptul că lucrurile funcţionează doar dacă sucevenii sunt luaţi parteneri activi în cadrul proiectelor propuse de oamenii politici şi de cei din administraţie. El a ţinut să evidenţieze implicarea tinerilor liberali în organizarea evenimentului sportiv. „Tinerii aceştia au arătat că sunt capabili să se organizeze să lucreze în echipă lucru care mă bucură foarte mult pentru că unul din proiectele mele pe care vreau să-l propun sucevenilor va fi şi acela de participare în sistem de voluntariat în rezolvarea problemelor pe care le are oraşul.
Voluntariatul în Suceava nu a funcţionat la parametrii pe care ni i-am dorit cu toţii şi vina nu aparţine cetăţenilor ci nouă oamenilor politici, celor din administraţie pentru că nu am propus şi nu am pus în mişcare proiecte care să presupună voluntariatul sucevenilor”, a spus Bălan.

Mulţumiri speciale pentru cei care au asigurat paza şi ordinea

El a ţinut să aducă mulţumiri celor care s-au implicat în organizarea Crosului Sucevei şi anume Poliţiei Rutiere a municipiului Suceava în speţă comisarului şef  Laurenţiu Hemeniuc, Poliţiei Locale coordonate de Viorel Horodenciuc, Jandarmeriei condusă de colonelul Iulian Iacob, prim adjunctul inspectorului şef, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a pus la dispoziţie o ambulanţă SMURD, Ambulanţei Judeţene şi firmei de pază Security Management. „Mulţumesc senatorului Gheorghe Flutur, deputatei Sanda Maria Ardeleanu, viceprimarilor Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, lui Marius Zmău, Cezar Zaharia, primarului Viorel Cucu, lui Cătălin Bădăluţă, Valentin Huianu, preşedintele tinerilor liberali şi lui Daniel Prorociuc.  Mulţumesc în special sucevenilor pentru că au avut încredere şi au participat la eveniment. Sper ca anul viitor să fim mai mulţi iar premiile să fie măcar pe măsura celor din acest an”, a încheiat Bălan. Lectorul Sorin Raţă a ţinut să precizeze că la cros s-au înscris 1.007 persoane din care au concurat 647. „Toate premiile au fost ridicate în ziua crosului sau de la sediul PNL. Sperăm ca la anul cu ajutorul domnului deputat Ioan Bălan, cu ajutorul altor sponsori să putem organiza etapa a doua a Crosului Sucevei cu participare naţională. Aş dori să mulţumesc PNL domnului deputat Ioan Bălan, firmei Marelvi care ne-a ajutat să organizăm această competiţie”, a mai spus Sorin Raţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava