Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a catalogat drept ”cel puțin lipsite de eleganță” și ”cel puțin nefericite” afirmațiile primarului PDL al municipiului Suceava, Ion Lungu, cum că s-a simțit umilit când PDL a desemnat un nou candidat pentru alegerile din 2016. ”Ce umilință mai mare îi trebuia PDL care a fost lângă domnul Ion Lungu în toate bătăliile electorale iar când a ajuns ca partidul să aibă nevoie de sprijinul domniei sale acesta ridica mâna pe scenă adversarului politic al PDL (nr. referire la faptul că Ion Lungu l-a susținut pe liberalul Alexandru Ștefan Băișanu la alegerile parlamentare din 2012 în detrimentul candidatei PDL, Sanda Maria Ardeleanu) ”, a declarat Ioan Bălan. El a spus că Ion Lungu a întors spatele partidului încă din seara alegerilor locale din 2012 și a rememorat în fața presei acel moment. ”În seara zilei de duminică atunci când s-au încheiat alegerile  la sediul PDL Suceava primarul Ion Lungu s-a adresat celor prezenți acolo spunând pentru PDL mi-am terminat benzina.. și toți au rămas perplex. Cu două ore în urmă arătam că Băișanu era câștigător și Ion Lungu era ușor plouat și spunea că nu-i nimic se apucă de afaceri. Când lucrurile s-au schimbat cu voturile celor din Burdujeni deja era alt om și i se terminase și benzina pentru PDL. S-a ținut de cuvînt și a doua zi și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației muncipale Suceava a PDL spunând că din acel moment va face doar administrație și de doi ani încoace îl vedem alături de cei de la PSD în toate acțiunile publice”, a spus Bălan.

El a arătat că timp de doi ani de zile Ion Lungu nu a mai călcat pe la partid și că a fost nevoit să organizeze alegeri pentru a fi desemnat un nou președinte. Bălan a spus că Lungu a fost invitat la conferința de alegeri însă nu a dat curs.” Era firesc să nominalizăm un candidat pentru primărie pentru că la acea vreme aveam primar doar cu numele. La nivel de implicare PDL nu avea primar. Primarul înseamnă o persoană care să fie aici în capul mesei la partid care să susțină proiectele politice și administrative cu care am câștigat alegerile din 21012”, a spus președintele PDL Suceava. Ioan Bălan a afirmat că în ciuda situației create PDL va susține în continuare proiectele promovate în campania electorală din 2012 și îl va sprijini pe Ion Lungu să le pună în practică.  ”PDL se va ține de cuvânt în continuare și va sprijini toate promisiunile făcute în campania electorală din 2012 și nu se va dezice de ceea ce a promis cetățenilor atunci. Chiar dacă aceasta înseamnă susținerea proiectelor primarului Ion Lungu. PDL înțelege că o promisiune făcută cetățenilor trebuie dusă până la capăt”, a spus Bălan. Liderul democrat liberal a comparat situația creată de primarul Ion Lungu cu cea dintr-o familie în care bărbatul își anunță nevasta că bagă divorț. ”Imaginați-vă că într-o familie vine într-o zi acasă soțul și îi spune soției că astăzi ne despărțim eu mă mut în altă parte nici nu mai contează. După doi ani când să se închidă divorțul vine soțul și se plânge în instanță că se simte umilit că nevasta de doi ani nu îi mai spală rufele, nu mai face mâncare și este supus la o umilință extraordinară. Îi las pe cetățeni să înțeleagă umilința cetățeanului din viața reală și umilința primarului Ion Lungu suferită din partea PDL. Eu cred că este cel puțjn lipsit de eleganță gestul primarului Ion Lungu și cred că el mai are totuși un dram de nu zic ce și s-a simțit nevoit să iasă public și să explice oarecum eventualele gesturi ale domniei sale”, a spus Bălan care a adăugat ”Cum să te simți umilit că te-am lăsat cu mașina PDL în drum în condițiile în care tu de doi ani nu ai mai pus benzină? Că ți s-a terminat. De ce nu te întrebi cum se simte partidul vizavi de prestația ta publică.”.

Bălan consideră că Lungu a umilit PDL-ul atunci când a susținut adversarul politic la parlamentarele din 2012, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava