MOPAN Suceava

Vicepreşedintele regional al PDL, deputatul sucevean, Ioan Balan, a criticat modificării aduse Legii de organizare şi desfăşurare a referendumului de către „monstruoasa majoritate a USL”, considerând că acestea demonstrează dispreţul liderii USL faţă de poporul român.

Balan şi-a exprimat regretul că opinia publică din România a fost destul de reţinută în a comenta critic aceste modificări, care, în fapt, presupun modificarea majorităţilor de validare a referendumurilor ce se vor organiza pe viitor în România, precum şi a numărului necesar pentru validarea rezultatelor acestora.

Ioan Balan a ţinut să precizeze că prin modificările aduse de USL, pentru validarea rezultatelor unui referendum va fi suficient dacă a votat valid unul din patru români, iar pentru a decide este suficientă voinţa unui român din opt.

„Pentru validarea rezultatelor este suficient ca 25% dintre cetăţenii români înscrişi în listele electorale permanente să fi votat valid şi noua majoritate impusă de USL pentru decizia prin referendum este de 12,5% plus 1.   Marea mea mirare este că USL nu a decis să modifice Legea referendumului în sensul în care să fie suficient doar dacă votează numai membri USL, căci, oricum, potrivit comportamentului antidemocratic deja demonstrat de aceştia, cealaltă parte a cetăţenilor României nu contează. Pentru USL poporul român există doar dacă este „poporul USL” şi doar dacă este de acord cu deciziile USL”, a precizat Ioan Balan.

 

Deputatul PDL de Suceava a arătat că a împreună cu majoritatea colegilor din opoziţie a reacţionat prompt la această problemă, adresându-se Curţii Constituţionale a României, înaintând o sesizare de neconstituţionalitate în legătură cu modificările aduse Legii Referendumului.

„Motivele de neconstituţionalitate invocate de noi sunt nenumărate şi ele vizează atât nerespectatea principiilor statului de drept, nerespectarea Constituţiei României şi a supremaţiei sale, încălcarea suveranităţii poporului român în a decide liber pentru propria soartă, precum şi nesocotirea deciziilor anterioare ale Curţii Constituţionale a României”, a spus vicepreşedintele regional al PDL. Deputatul sucevean mai arătat că deciziile pompierstice ale USL sunt făcute strict sub impulsul momentului, de teamă că revizuirea Constituţiei României la care lucrează „pretendentul la funcţia supremă în stat”, liderul PNL Crin Antonescu,  ar putea fi refuzată de mai mult de jumătate dintre români.

„Liderul PNL se lăuda recent că a înscris în proiectul de revizuire a Constituţiei faptul că rezultatele referendumului nu vor mai fi obligatorii pentru Parlamentul României. Altfel spus, poporul şi voinţa sa nu mai contează pentru USL! Contează doar ce vrea USL! Contează doar ce vrea Ponta, Antonescu, Voiculescu sau Dragnea! USL vrea să transforme instituţia referendumului într-un fard cosmetic al democraţiei româneşti, cu care se speră să păcălească partenerii europeni că în România se ţine cont de voinţa poporului”, a ținut să mai precizeze Ioan Balan.

Balan critică modificările aduse Legii referendumului de către „monstruoasa majoritate a USL”, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava