MOPAN Suceava

Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, s-a arătat revoltat de declaraţiile primarului Ion Lungu, care spune că nu are ce să-şi reproşeze în cazul sistării furnizării apei calde către populaţie, arătând însă că acesta, prin insistenţa cu care susţine majorarea preţului de distribuţie şi transport a energiei termice nu face altceva decât să lovească în cei buni-platnici crescând povara pe umerii acestora. „Am văzut cu câtă nonşalanţă primarul Ion Lungu spune că nu are ce să-şi reproşeze privind situaţia legată de  termoficarea în oraş şi de închiderea centralei Bioenergy”, a declarat Ioan Bălan. El a spus că primarul ştia că problema este gravă, dar a preferat să se ajungă în această situaţie pentru a forţa Consiliul Local să voteze majorarea preţului de transport şi distribuţie a agentului termic. „Primarul Ion Lungu ştia încă din octombrie 2013, când sucevenii au îngheţat de frig, că şi în octombrie 2014 sucevenii vor avea nevoie de apă caldă şi căldură. Cu toate astea nu a făcut nimic”, a spus Bălan. El a arătat că acum, Ion Lungu, dând vina pe rău-platnici nu face altceva decât să transfere povara pe umerii celor care sunt buni-platnici.

„Banii sucevenilor, în loc să meargă spre dezvoltarea oraşului, pentru înfrumuseţarea oraşului, se duc spre pomeni electorale”

„Valoarea decizională a primarului Ion Lungu este de analizat în condiţiile în care înţelege ca greul acestei situaţii să fie transferat tot pe umerii celor care plătesc pentru că dacă se majorează preţul de transport şi distribuţie a energiei termice, banii aceştia vin tot din banii sucevenilor buni-platnici”, a explicat Ioan Bălan. Liderul PDL Suceava a subliniat că primarul nu aduce bani de acasă pentru subvenţii şi a arătat că banii din care se va plăti eventuala majorare a tarifului sunt de la bugetul local, strânşi de la fiecare sucevean. „Banii sucevenilor, în loc să meargă spre dezvoltarea oraşului, pentru înfrumuseţarea oraşului, se duc spre pomeni electorale”, a mai declarat Bălan. Deputatul democrat liberal i-a amintit lui Ion Lungu că de circa opt ani a mai fost în situaţii limită, pe acelaşi scenariu, în care vinovaţi erau tot sucevenii rău platnici, dar de fiecare dată găsea soluţia la
Guvern. „Sugerez domnului primar să facă intervenţii la Guvernul Ponta pentru a primi sprijin. A făcut-o la începutul fiecărei ierni şi ar trebui să primească ajutor măcar cât a primit de la Guvernul PDL”, a mai declarat Ioan Bălan care a adăugat că „Ion Lungu şi-a făcut majoritate în Consiliul local pentru PSD, are guvern PSD şi se laudă cu sprijinul direct al premierului Victor Ponta”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava