Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat astăzi că sucevenii au parte doar de promisiuni din partea premierul României Victor Ponta. Ioan Balan a spus că toate aceste promisiuni sunt „poveşti” pe care Victor Ponta le uită până la Drăguşeni, la ieşirea din judeţul Suceava. El consideră că dacă prim ministrul României ar fi avut vreo afinitate pentru Bucovina, în care a spus că a copilărit în vacanţele de vară, ar fi fost mai interesat ca măcar investiţiile Guvernului din judeţul Suceava să fie finalizate în termen. „Degeaba a copilărit premierul Victor Ponta în Suceava dacă lucrul acesta nu i-a creat nicio afinitate pentru această zonă, fapt dovedit prin lipsa preocupării directe. Dacă avea o umbră de recunoştinţă pentru această zonă Victor Ponta putea veni la şantierele de la şoseaua de centură, aeroport, pârtia de la Câmpulung Moldovenesc sau DN 18 măcar la fel de des cum a făcut-o preşedintele Traian Băsescu cu reconstrucţia podului de la Dorneşti”, a arătat liderul democrat liberalilor suceveni.
Ioan Balan a subliniat faptul că de fiecare dată când vine în judeţul Suceava, Victor Ponta îi umple pe suceveni de „fericirea promisiunilor”, de fiecare dată vorbind despre finalizarea şoselei de centură a Suceveu, despre terminarea lucrărilor la aeroport şi de modernizarea DN 18, care face legătura cu judeţul Maramureş. În realitate însă, spune Balan, toate acestea sunt doar „poveşti scrise, povestite, dar tot ce e poveste rămâne poveste”. “Din păcate, promisiunea lucrurilor bune de făcut la Suceava cu ajutorul Guvernului Victor Ponta ţine până la poarta de ieşire din judeţ de la Drăguşeni”, precizat Ioan Balan.

Deputatul PDL a făcut referire în mod special la şoseaua de centură a Sucevei, declarând că această investiţie ar putea fi finalizată dacă ar exista o minimă implicare a Guvernului României. „Această implicare nu a existat şi s-a ajuns ca premierul Ponta să se vaite că orice soluţie, fie rezilierea contractului, fie continuarea lucrărilor cu actuala firmă, este rea. Neputinţa Guvernului nu poate fi ascunsă în ograda unei firme, fie ea şi „Colaps” SA. De prea multe ori am vorbit de şoseaua de centură, noi cei din opoziţie cât şi cei de la putere. Am sperat că măcar din raţiuni electorale şoseaua de centură să fie terminată. Din păcate nici asta nu mai contează acum”, a consideră IoanBalan. El a adăugat că această lipsă de implicare din partea Guvernului a făcut care Suceava a făcut ca Suceava să fie atât blocată economic, cât şi izolată din punct de vedere al transporturilor. Ped e altă parte, deputatul PDL a amintit că în această toamnă este termenul de finalizare al lucrărilor de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, însă din cauza lipsei implicării şi nepăsăriiGuvernului pentru realizarea acestui proiect european “avem Suceava blocată economic, avem o Suceavă izolată”. „Mă uit cu admiraţie la ceea ce a reuşit suceveanul Cristian Adomniţei la Iaşi, la pista nouă a aeroportului care s-a inaugurat şi îl felicit pentru asta şi pe ieşeni că au parte de un aeroport funcţional”, spus Ioan Balan. El a declarat că la Suceava se mai întâmplă din când în când câte un eveniment, însă fără a pune cu adevărat Suceava pe harta turistică a României, cu atât mai mult cu cât se doreşte ca Bucovina să fie alternativa laValea Prahovei.

„Poate că merită felicitată firma ce a lucrat la drumul Suceava-Botoşani care până la urmă arată ca un drum pe care îţi doreşti să circuli. Nu e suficient. Vorbim despre Suceava ca pol turistic, ca alternativă la Valea Prahovei, dar pentru asta avem nevoie de aeroport, avem nevoie de drumuri care să ne ducă în siguranţă spre principalele zone de atracţie turistică”, a afirmat Ioan Balan. El a mai spus că atunci când au avut posibilitatea, cei din PDL s-au zbătut pentru ca judeţul Suceava şi Bucovina să conteze la nivel naţional, iar acum, cei de la PSD nu mai beneficiază de nici o susţinerea din partea propriului Guvern.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
 • http://SiteWeb... Amintiri din copilarie – subiect de BAC…

  “…Victor Ponta putea veni la şantierele de la şoseaua de centură, aeroport, pârtia de la Câmpulung Moldovenesc sau DN 18 măcar la fel de des cum a făcut-o preşedintele Traian Băsescu cu reconstrucţia podului de la Dorneşti…”
  Un nostalgic irecuperabil domnu’ Nelu…
  Intr-adevar,ce vremuri si ce oameni,dom’le,cum avea domnu’ basescu afinitati cu podul de la Dornesti si venea la el ca la Mecca pedelismului,nu apucau bietii muncitori sa traga un pui de somn la umbra piciorului podului ca simteau in sira spinarii fiorul de gheata al privirii sale imbarligate precum si stralucirea rece,straluminarea, de la casca nou-nouta a maretului lider Ghita,un reflex luminos ba chiar numinos (este ca te-am bagat in cofa,mestere? Este ca nu stii ce e aia “numinos”,tre’ sa intrebi la partid? Este ca te-am prins in flagrant delicios de nicanorism?) al unei simbolistici de sorginte pelasgica,inaccesibile vulgului si mai ales vitelor de stanga !
  Insa dzicu unii cârâicioşi dar indeobşte bine informaţi din surse convergente ca dumnealui nu venea asa,altruistic,de grija bucovinenilor din Statele Unite ale Dornestiului,nice de grija tineretului dornestean care-si face promenada de seara pe pod si se uita in apa pentru ca in apa se vede invers ci din alte motive… Cum ar fi acela ca dumnealui ar fi fost cointeresat cu mult mestesug specific de catre domnul Ghita sa grabeasca lucrarile de grija austriecilor care si-au pus fabrica de belit codrii taman peste pod,dintr-o eroare de greseala care facea ca camioanele cu busteni din Ukraina sa nu mai aiba pe unde trece ,deoarece se gadilau daca ar fi trecut prin vad…
  Pare verosimil,nu?
  Mai ales,coroborând calitatea duiosiilor si emoţiilor manifestate de El Lider Maximo in imprejurari asemanatoare,adeca pornind analiza de la ce suma socoate dumnealui ca este corect si just sa se dea jos din pat… Iar tot aia unii dzicu ca ar fi vorba doar de cifre cu 5-6 zerouri,ca doar la asa emotii specifice ar lasa dumnealui glaja cu whisky si pe Nuti nefu-garita prin birou ca sa viziteze un picior de pod, pe un picior de plai,in frumoasa noastra Bucovina.
  Cat priveste afinitatile domnului Ponta,parerea mea personala este ca ar trebui,domnu’ Nelu si iubite mester ţuţer,deci ar trebui sa va luati adio de la probleme rezolvate pe baza de afinitati elective. Ca s-a vazut ,de exemplu,ce mari rezolvari s-au produs pe baza afinitatilor doamnei Nuti cu Bucovina,au zis si mai zic unii ca ar avea dumneaei radacini adanci in Bucovina si ca de aia venea asa des si isi lasa matreaţa ( nu spun din ce zona inghinala…) pe traversele caii ferate inguste de la trennuletul de consolare pe care ni l-a daruit domnul Ghita pentru sfeterisirea caii ferate Suceava –Nisipitu…
  Dar insa deoarece unele voci tot convergente pretind ca localitatea Malini unde locuieste sau a locuit mama mă-sii (adica bunica ei…)nu este in Bucovina ci era si ziua si noaptea doar in Regat ,si afinitatile dumneaei se duceau intr-o directie gresita iar la Falticeni castigă elecţiunile balaurii de la PSD, ca ceasul…
  Ca sa nu mai spunem ca aceasta cultura a hatârului,adeca lasa ca rezolvam noi cu afinitatile conlocuitorilor nostri, are succes prin alte parti,in Oltenia,de exemplu,unde finul pune dop de cocean la canistra cu zaibar si merge la Bucuresti ,la naşul său,si-i cere sa-l faca regiune,cu capitala la Băileşti…
  Ca,desigur,daca terminam noi mai repede aeroportul,cine avea de mers la Iasi lua avionul pana la Suceava apoi se urca in vreun tramcarici de ocazie si-si continua drumul…
  Este o logica de feudal care a invatat sa scrie si sa citeasca in armata,in armata cu cai,in pauzele de ţesălat murgul,in care majurul impleteste ciorapi pentru trupa iar răcanii işi completeaza studiile liceale de la cei care au prea multe… O logica de băietan îmbatrânit pe meleaguri straine,caruia, daca-i baţi cu degetul in ţeastă , suna ca valiza de lemn.
  Daca nu intelegeti legatura,apelati la brosurile domnului MRU.
  Ca vorba omului de la apa mare: „Stie,ma! Crezi tu ca nu stie…”

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava