Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, face apel la toate forțele politice responsabile în vederea coagulării unui consens național pe termen mediu privind utilizarea la maximă capacitate a fondurilor europene disponibile în următorii ani.

”În această perioadă extrem de dificilă, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic, vedem cât se poate de clar ce înseamnă pentru fiecare român întârzierile care s-au produs în realizarea investițiilor majore pentru țară. Noi, liberalii, susținem de ani de zile că fără investiții nu vom putea trăi mai bine. Fără investiții în sistemul energetic național, nu vom avea facturi mai mici! Fără investiții in agricultură și în procesarea produselor agricole, nu vom avea mâncare românească, ieftină și de calitate. Fără investiții în autostrăzi și căi ferate, România se va dezvolta în continuare dezechilibrat, și se vor adânci diferențele între zonele prospere și cele mereu sărace. Fără investiții nu vom avea școlile visate de copii și spitalele pe care ni le dorim pentru îngrijirea părinților noștri. Fără investiții nu putem avea salarii ca în statele dezvoltate. Asta este realitatea! Nu cred că interesează pe nimeni să mai găsim vinovați sau să mai arătăm cu degetul către trecut. Important este cum vom valorifica prezentul și viitorul, adică oportunitățile istorice de finanțare pe care ni le-a dat Uniunea Europeană, care, însumate, pot depăși 80 de miliarde de euro în următorii 6-7 ani. Banii aceștia sunt suficienți ca să realizăm toate proiectele de investiții și să creștem standardul de viață al tuturor românilor. De aceea, mi-aș dori ca toate forțele politice responsabile să înțeleagă importanța momentului și, în privința acestei priorități naționale, să reușim să realizăm un consens politic pe termen lung, însoțit de un efort comun, care să se simtă atât în plan național, cât și la nivelul comunităților locale”, este mesajul parlamentarului liberal.

Bălan face apel către toate forțele politice responsabile la consens național privind utilizarea la maxim a fondurilor europene, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava