MOPAN Suceava

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a declarat astăzi că în proiectul de fuziune dintre PDL şi PNL nu mai există cale de întoarcere. Ioan Balan a spus că acest proiect este prea important şi trebuie să continue, şi chiar dacă prin decizia privind denumirea ca PNL a formaţiunii rezultate a bulversat acest proces, nu mai există drum de întoarcere, poziţiile urmând să fie armonizate.

Ioan Balan, care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte PDL, a mai spus că începând de luni, liderii PNL şi PDL trebuie să se aşeze împreună la masa negocierilor, având în vedere şi faptul că în Congresul PNL a fost ratificată decizia de fuziune. „Cred că de acum negocierile ar trebui să se desfăşoare la o masă rotundă pentru că a trecut vremea discuţiilor purtate de o parte şi de alta a mesei”, spus Balan, cel care coordonează procesul de fuziune dintre cele două partide în judeţele Regiunii de Nord-Est.

Vicepreşedintele PDL a mai arătat că în Congresul PNL au fost rezolvate o serie de probleme legate de proiectul de fuziune dintre cele două partide, dar în acelaşi timp au apărut şi o serie de hotărâri care au bulversat acest proces, una dintre acestea fiind şi cea legată de viitorul nume al formaţiunii politice rezultate, şi nume PNL.

„Când vrei să construieşti, cred că e bine să te sfătuieşti şi cu partenerii înainte să iei hotărâri care ar putea să bulverseze proiectul de fuziune. Cred că lucruri sensibile, cum ar fi acela de a păstra denumirea unuia şi tot ce ţine de o singură parte, bătute în cuie prin decizie a Congresului, nu prea arată că cele două părţi negociază. Cu toate acestea, lucrurile mai pot fi armonizate pentru că acest proiect de fuziune şi de constituire a unui puternic partid de dreapta în România este mult prea important”, a spus Ioan Balan, el adăugând că „eu cred că acest proiect, de realizare a unei construcţii politice cu o miză extrem de importantă, nu atât pentru partid, cât pentru ţară, va continua, iar lucrurile vor fi armonizate. Odată pornit acest proiect el trebuie să funcţioneze pe principiul: „Înainte, că înapoi podul e rupt!”. Nu cred că există drum de întoarcere”.

Pe de altă parte, Balan a ţinut să sublinieze faptul că noul lider al PNL, Klaus Iohannis, ar trebui să înţeleagă că în politica românească lucrurile se fac mai nuanţat. El a ţinut să-i dea un sfat noului preşedinte al PNL. „Chiar dacă gândeşte nemţeşte, trăieşte în România şi în politica românească lucrurile trebuie tratate mai nuanţat”, a fost sfatul lui Ioan Balan către Klaus Iohannis

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava