Comenzi MOPAN Suceava

Vicepreședintele PNL pe regiunea de nord est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat că îmbulzeala liderilor tuturor partidelor politice la consultările iniţiate de PNL pe marginea Codului Fiscal arată clar că partidele au intrat într-un fel de pre-campanie electorală şi privesc totul doar în pură logică electorală. Bălan consideră suspectă vitejia unor lideri politici, în special de la PSD, care au sărit imediat să confirme participarea la consultări. ”De ce nu le-au organizat ei de la Guvern, înainte de adoptarea în Parlament a acestei legi, cu date precise şi fundamentarea cifrelor pe masă? Când PNL le-a solicitat aceste fundamentări au spus că e treaba Guvernului Ponta şi că ei îşi asumă legea şi fără prea mari calcule”, a opinat Bălan. El a adăugat că a mai văzut lupul îmbrăcat în blană de oaie şi că are tot dreptul să creadă că gestul unor partide politice în legătură cu aceste consultări nu este decât unul pur politicianist. Vicepreședintele PNL și-a exprimat temerea că şi de această dată liderii PSD nu vor veni la consultări cu obiective politice oneste, orientate către cetăţeanul român, către economia naţională, către soarta României, ci se vor prezenta ”tot pentru a da bine la televizor şi a da senzaţia că sunt deschişi dialogului”. ”Când s-au mai consultat cei din PSD şi cu cine atunci când au luat decizii la guvernare? Cu nimeni! Când s-a mai întâmplat în România ca liderii PSD să se aşeze sincer şi onest în jurul mesei şi să bată palma cu celelalte partide asupra unor obiective pe care să le urmărească oricine s-ar afla la guvernarea ţării? Niciodată! De făcut, au mai făcut-o, dar numai pentru a înşela electoratul şi partenerii politici!”, a arătat deputatul PNL de Suceava.

Bălan nu crede că Teodorovici va putea prezenta cifre privind impactul noului Cod Fiscal ”mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral

Referindu-se la actualul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, vicepreședintele PNL şi-a exprimat neîncrederea în capacitatea acestuia de a prezenta în cadrul consultărilor cifrele privind impactul noului Cod fiscal şi de a convinge pe cineva că Guvernul Ponta este capabil să implementeze măsurile de relaxare fiscală. Bălan a amintit că PNL i-a cerut constant ministrului să aducă date precise privind impactul măsurilor de relaxare fiscală şi sursele precise de acoperire a golurilor bugetare. ”Nouă nu ne-a arătat nici o cifră, aşa cum nu a arătat nici Preşedintelui României, nici Guvernatorului BNR şi nici altcuiva, pentru că pur şi simplu nu are asemenea estimări şi nici nu s-a străduit să le obţină. Mai mult, mi-e greu să cred că acesta le va obţine în cele câteva zile care au mai rămas până la consultări, mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral, Singura sa şansă este să i le trimită şeful său de Guvern direct din croaziera de lux”, a afirmat parlamentarul liberal. Ioan Bălan a mai apreciat că discuţiile din spaţiul public şi politic pe marginea Codului fiscal s-au îndepărtat de esenţa acestei legi şi tind să ducă în derâdere o lege cu o importanţă economică uriaşă. „Am rămas uimit să văd cum jumătate de săptămână s-a tot dezbătut în mass-media paternitatea iniţierii consultărilor, deşi PNL, nu doar acum, ci în nenumărate rânduri a cerut ca legile importante să fie rezultatul unor consultări şi dezbateri între partidele parlamentare din care să rezulte consensul politic. Apoi din înghesuiala de confirmări şi comunicate de presă, m-am temut că PNL nici măcar nu o să mai aibă loc pe scaun sau la masa discuţiilor, chiar dacă PNL este organizatorul evenimentului”, explică Bălan. El şi-a mai exprimat nemulţumirea că nu a văzut discuţii aplicate, profesioniste, bazate pe rigoare şi expertiză financiar-fiscală. „Am votat Codul Fiscal în Parlament! Susţin relaxarea fiscală nu doar pentru că este parte a Programului de guvernare al PNL, ci pentru că ştiu că mediul de afaceri din ţară are nevoie de susţinere, iar românii au nevoie de locuri de muncă şi de salarii decente”, a întărit vicepreședintele regional al PNL.

Mesaj pe versurile melodiei ”Eu beu” a lui Pavel Stratan adresat de Ioan Bălan premierului Victor Ponta

Ioan Bălan a încheiat cu un mesaj adresat premierului Victor Ponta pornind de la versurile piesei  „Eu beu”, a lui Pavel Stratan. „Îi transmit un mesaj lui Victor Ponta, înainte de a merge la consultări cu liderii celorlalte partide, prin versurile lui Pavel Stratan: Şi dacă-mi spune cineva cum ar putea să fie mai bine/ Mă las de toate, mă duc acolo, mă-ntorc înapoi, mă iau şi pe mine”, a încheiat Ioan Bălan. Amintim că liberalii au propus săptămâna trecută partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum macrostabilitatea economică, în special Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din anul 2019. PNL a anunţat că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări, echipa desemnată de liberali pentru negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava