MOPAN Suceava

Copreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, îl îndeamnă pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, să dea dovadă de bărbăţie şi să-şi recunoască incapacitatea de a fi gestionat corespunzător problema societăţii Termica şi a asigurării agentului termic pentru suceveni. Ioan Balan a amintit că în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al României, Ion Lungu, alături de lideri locali ai PSD, le spunea oamenilor că Suceava va avea în continuare căldură şi apă caldă doar dacă Victor Ponta va câştiga aceste alegeri. „Mai mult, recent am auzit, mai neoficial, dar din guri ale unor oficiali suceveni, că Suceava ar trebui să se aştepte în perioada următoare să primească sprijin de la Guvern atât cât a dat ca voturi pentru premierul Victor Ponta. E o abordare cinică, care aparţine unei anumite gândiri de partid şi care ne îngrijorează”, a spus Ioan Balan.

El s-a declarat îngrijorat şi de faptul că în ultimul timp s-au înmulţit numărul cererilor de intrare în faliment a SC Termica SA Suceava. Balan a arătat că deliberativul local a încercat să rezolve problema asigurării agentului termic, iar în luna noiembrie 2014, Consiliul Local l-a mandatat pe Ion Lungu să meargă la Guvern pentru a obţine avizele necesare înfiinţării unui serviciu în cadrul primăriei care să se ocupe de transportul şi distribuţia agentului termic şi care să preia 157 de actuali angajaţi ai Termica.

„Având în vedere că nu exista cadrul legal pentru transferul angajaţilor, s-a făcut un memorand în cadrul Consiliului Local către Guvernul României. Şi am auzit astăzi voci care spun că nu este legal. Păi cum să nu fie legal? Cum nu se poate da o Ordonanţă de Urgenţă când vorbim de minus 20 de grade afară. Şi vreau să-i amintim premierului Victor Ponza cu câtă uşurinţă a dat acea ordonanţă prin care a suspendat legea pentru 45 de zile pentru migraţia aleşilor locali şi, mai grav, cu câtă uşurinţă a dat o altă ordonanţă care îl avea pe el ca unic beneficiar, şi mă refer la ordonanţa cu renunţarea la titlurile academice”, a declarat copreşedintele PNL Suceava. El a adăugat că înfiinţarea acestui serviciu în cadrul primăriei este „o necesitate şi o urgenţă”, având în vedere că se va realiza şi o reducere la plăţile pentru serviciul de distribuţie şi transport a agentului termic.

Ioan Balan a arătat că prin înfiinţarea acestui serviciu s-ar rezolva atât problema asigurării agentului termic, cât şi o problemă socială, în condiţiile în care aproape 160 de oameni şi-ar păstra locurile de muncă. Balan a mai amintit că în timpul campaniei, orice problemă i se prezenta lui Ion Lungu, acesta spunea doar „Votaţi Victor Ponta, că de restul mă ocup eu”. „Independenţa pe care astăzi şi-o tot arată public Ion Lungu ar trebui să-l oblige să activeze mai mult în administraţie şi mai puţin în zona politică. Şi cred că ar trebui să meargă în continuare la prietenul domniei sale, Victor Ponta, şi stând la masă să găsească împreună această soluţie de elaborare a unei Ordonanţe de Urgenţă pentru acordul în vederea înfiinţării serviciului public de transport şi distribuiţie a agentului termic din cadrul Primăriei Suceava”, a mai declarat liderul PNL Suceava.

Pe de altă parte, Ioan Balan a criticat faptul că, după trei ani de guvernare PSD, nu a fost finalizată şoseaua de centură a Sucevei, în condiţiile în care investiţia era finalizată în proporţie de aproximativ 90% în momentul în care social-democraţii au preluat conducerea Guvernului. „Suceava are nevoie de această centură ca de aer. Şi cred că e o necesitate şi închiderea inelului centurii de la Cumpărătura – Ipoteşti – Salcea”, a mai afirmat Ioan Balan. El a subliniat faptul că PSD „le-a promis totul” sucevenilor în ultima campanie electorală şi, deşi continuă să fie la guvernare, nici o promisiune nu a fost realizată. Nu în ultimul rând, Balan i-a mai solicitat lui Ion Lungu să-i mai amintească premierului Ponta de originile sucevene ale acestuia, să-l mai aducă la Suceava, „că poate aşa îşi va aminti că Suceava mai are şi nevoi, şi nevoile nu înseamnă doar nevoia de voturi a celor de la Guvern”.

Balan îi cere lui Lungu să fie bărbat şi să-şi recunoască incapacitatea de a fi gestionat corespunzător problema Termica, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava