Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, i-a cerut președintelui PSD Suceava să înceapă interpelarea către ministrul de Interne privind situația de la Straja cu faptul că primarul și majoritatea PSD din Consiliul Local nu pun în aplicare unele hotărâri judecătorești

Vicepreședintele regional al PNL, Ioan Balan, și-a exprimat surprinderea că situația gravă de ilegalitate în care funcționează Primăria și Consiliul Local Straja a fost sesizată și de liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, dar că acesta, în loc să observe că acum se încearcă intrarea în legalitate, vrea să reclame că nu este menținută situația de nelegalitate din acea comună.

„Văd că unii colegi din opoziție au descoperit comuna Straja cu problemele ei care se perpetuează de vreo doi ani”, a declarant Ioan Balan. El a precizat că în urmă cu doi ani PNL Straja a exclus din partid doi consilieri locali, iar primarul PSD și majoritatea creată în jurul său prin lipsa celor doi consilieri locali PNL nu i-a validat pe noii consilieri propuși de PNL. „Astfel, s-a ajuns să fie emisă și o hotărâre judecătorească pentru intrarea în legalitate, hotărâre ce nu a fost pusă nici până astăzi în aplicare”, a spus deputatul liberal.

Deputatul PNL se întreabă de ce liderul PSD Suceava nu a sesizat încă din acel moment și nu a interpelat pe ministrul PSD din acea vreme, Carmen Dan, privind o situație foarte gravă cum este nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești.

„În acea vreme prefect era Mirela Adomnicăi pusă în funcție de PSD, iar ce s-a întâmplat la Straja cu Consiliul Local este un mare abuz. Abuzul și forțarea la maxim a legilor și cutumelor este atuul forte al celor din PSD”, a spus Ioan Balan.

El i-a mai transmis senatorului PSD Ioan Stan că dacă tot își arată preocuparea pentru soarta românilor să vină luni în Parlament pentru vota împotrivă sau pentru Guvernul Orban.

„Noi, liberalii, ne-am asumat un parcurs constituțional pentru a ajunge la alegeri anticipate. Lăsați ipocrizia deoparte și spuneți adevărul: PSD a depus moțiune de cenzură care a dus la căderea Guvernului și acum vorbiți de instabilitate politică. Românii nu au uitat că atât timp cât ați fost la guvernare ați pus prostia și incompetența la masa guvernului cât și la conducerea celor mai importante instituții din țară”, a mai declarat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava