Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, l-a interpelat pe ministrul educației, Ecaterina Andronescu, în problema editării manualelor școlare în regim competitiv pentru anul școlar 2019/2020. Bălan vrea să știe de la ministru în primul rând când intenționează să demareze procedurile specifice de achiziție a serviciilor pentru elaborarea fără greșeli și editarea corectă, în sistem competitiv, a noilor manuale școlare și dacă a luat măsuri ca la nivelul Ministerul Educației Naționale să existe o echipă de specialiști în domeniul achizițiilor, astfel încât licitațiile să nu fie viciate sau suspectate de abateri de la cadrul legal. Apoi, parlamentarul liberal vrea să știe care este impactul bugetar al editării manualelor școlare pentru învățământul primar și gimnazial și dacă Ministerul Educației Naționale a prevăzut credite bugetare suficiente pentru reeditarea noilor manuale școlare. Nu în ultimul rând deputatul Bălan solicită precizări cu privire la costul total al manualelor editate greșit în anul 2018, care a fost costul mediu al unui manual editat prin proceduri competitive în anii 2016-2017 și care a fost costul mediu al unui manual editat de Editura Didactică și Pedagogică, incluzând costurile retipăririi sutelor de mii de manuale greșite.

”Abandonarea sistemului competitiv de editare a manualelor școlare a fost generată de incapacitatea Ministerului Educației Naționale de a putea organiza o licitație corectă vreme de mai mulți ani, consecutiv”

”Am apreciat faptul că domnia voastră ați recunoscut măsura greșită luată de Guvern în anul 2017, privind elaborarea și editarea manualului unic, prin intermediul Editurii didactice și pedagogice din România. Ați mai afirmat, de asemenea, că un sistem deschis competiției libere pe piață ar produce manuale de o calitate superioară și la un preț chiar mai mic decât ar putea să genereze Editura didactică și pedagogică. După cum foarte bine cunoașteți, abandonarea sistemului competitiv de editare a manualelor școlare a fost generată de incapacitatea Ministerului Educației Naționale de a putea organiza o licitație corectă vreme de mai mulți ani, consecutiv. Pentru ca un asemenea demers să fie încununant de succes, ar trebui ca Ministerul să demareze procedurile cu cel puțin 9 luni înainte, adică chiar în lunile următoare”, a  spus Bălan.  El și-a exprimat speranța că în luna septembrie a anului viitor elevii din învățământul primar și gimnazial vor avea, în sfârșit, manuale noi și corect editate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava