Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, președinte al organizației municipale Suceava a partidului, îndeamnă la înțelepciune în vederea găsirii celei mai bune soluții pentru exploatarea serviciului de transport și distribuție a energiei termice în sistem centralizat. Îndemnul său vine la o zi după ce Consiliul Local a respins cu voturile aleșilor PSD și PNL proiectul care viza demararea procedurilor în vederea organizării licitaţiei pentru delegarea gestiunii serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice din Suceava către un operator privat. ”Îndemnul către colegii mei este la înțelepciune. Trebuie să facem abstracție că suntem în campanie electorală și să ne gândim în perspectivă pentru cetățeni”, a spus Bălan. El a criticat modul de lucru al celor de la USL în Consiliul Local Suceava acuzându-i că au blocat un proiect esențial pentru ca sistemul centralizat de termoficare să funcționeze fără probleme. Bălan le-a cerut aleșilor liberali și social democrați să lase deoparte ”șmecheriile de partid” și să acționeze în interesul cetățenilor. El a subliniat că PDL va sprijini orice proiect care vine în interesul comunității chiar dacă este promovat de PSD sau PNL. ”Nu avem nici o problemă să fim alături de vreunul din cele două partide care compun USL dacă vin cu soluții care sunt în interesul cetățenilor și o vom face data viitoare pentru că noi nu ne permitem să blocăm Consiliul Local. Ce ne interesează cel mai tare pe noi este ca prețul la căldură și apă caldă să fie cel mai mic. Șmecheriile astea că cine administrează sistemul de transport și distribuție a energiei termice, primăria sau o firmă privată trebuie să înceteze. Este necesar să găsim soluția cea mai bună și asta trebuie să o facă cei care se află la putere pentru că ei au majoritatea iar responsabilitatea le aparține”, a spus președintele PDL Suceava.

”Interesul cetățeanului a fost călcat în picioare de USL”

Bălan a ținut să precizeze că PDL este un partid responsabil amintind că dacă democrat liberalii nu luau decizia privind construirea noii centrale termice pe gaz și biomasă locuitorii municipiului Suceava ar fi rămas fără căldură și apă caldă în această iarnă. ”Bineînțeles că cei de la USL s-au pliat și ei pe această investiție pe parcurs numai că acum din interese doar de ei știute, dar le mai știm și noi, nu sunt de acord să se meargă mai departe și avem azi un blocaj total. Avem o centrală funcțională și o magistrală de transport și distribuție care nu aparține nici primăriei și nici societății care produce energie termică. Asta nu ar fi fost o mare problemă dacă firma care administrează acum sistemul de transport și distribuție nu s-ar afla în insolvență. Numai că USL în loc să rezolve rapid problema în Consiliul Local se ține de șmecherii și de glumițe. Sucevenii însă au nevoie și de apă caldă iar șmecheriile astea dacă sunt duse până la absurd s-ar putea ca iarna viitoare cetățenii să nu mai aibă nici căldură nici apă caldă. Or asta este o responsabilitate foarte mare care apasă pe umerii consilierilor locali indiferent de culoarea politică”, a spus Bălan. Liderul democrat liberal a explicat că aleșii PDL au lipsit de la ultima ședință a Consilului Local tocmai pentru a demonstra faptul că USL funcţionează „doar atunci când au interese proprii, şi nu când este vorba despre interesul sucevenilor”. ”Am văzut că interesul cetățeanului a fost călcat în picioare de USL la ședința de joi a Consiliului Local. Am văzut tot felul de găselnițe, tot felul de șmecherii și șmecherii asunse în spatele unor interese mici de grup, de partid”, a încheiat Ioan Bălan.

Bălan le cere aleșilor USL să lase deoparte ”șmecheriile de partid” și să acționeze în interesul cetățenilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava