Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că lupta în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale nu se mai duce între partidele de stânga şi de dreapta, între PSD şi ACL, ci între „minciună şi adevăr, între bine şi rău”. „Şi aşa cum am fost învăţaţi încă de mici, la şcoală, binele învinge întotdeauna. Şi bine-nţeles că şi de data aceasta după o lună şi jumătate, când Klaus Iohannis va fi preşedinte, lucrurile vor fi tranşate”, a spus Balan. El a adăugat că în lupta dintre rău şi bine din această campanie, Klaus Iohannis va fi binele. Preşedintele PDL Suceava a mai precizat că funcţia de preşedinte al României merită să fie câştigată de Klaus Iohannis pentru „a avea garanţia lucrului bine făcut”. Ioan Balan a arătat că „proba de lucru” dată de Klaus Iohannis se vede prin ceea ce a făcut în Sibiu, iar acest lucru se poate observa în comparaţie cu ceea ce a făcut ca premier candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României, Victor Ponta. „Putem face diferenţa. Klaus Iohannis este garanţia respectării şi aplicării legii, ceea ce Victor Ponta nu poate fi. Ne-a demonstrat-o că atunci când interesele de partid şi electorale i-o cer suspendă legea fără să clipească. Ori nu aceasta este starea de normalitate. Starea de bine comunitar vine din respectarea regulilor şi a legilor. Ori tocmai de asta spun, Klaus Iohannis este garantul întâmplării acestor lucruri”, a precizat Ioan Balan. El a adăugat că ACL trebuie să câştige aceste alegeri prezidenţiale, deoarece viaţa a demonstrat că „o putere totală în mâna PSD, a celor de stânga şi în special în mâna lui Victor Ponta” ar însemna un regres total pentru România. „Uitaţi cu câtă nonşalanţă, fără să clipească, vorbeşte despre nişte lucruri despre care ştie 100% că nu se pot întâmpla, şi vorbesc de minciunile cu majorările extrem de mari pentru salarii şi pensii, în condiţiile în care România este pe deficit. De unde să ia bani? Şi vedeţi şi taxa pe stâlp şi pe construcţii speciale, care nu a adus prosperitate aşa cum li se spunea românilor, ba mai mult a pus în dificultate o multitudine de firme, pe care le-a dus în faliment sau în pragul falimentului”, a mai precizat Balan.

Preşedintele PDL Suceava a mai declarat că recent, liderii social democraţilor suceveni prezentau într-o conferinţă de presă care sunt atu-urile lui Victor Ponta pentru a câştiga funcţia de preşedinte al României, unul fiind lucrurile bune făcute de Guvern, iar celălalt fiind apartenenţa zonală, având legături de familie în judeţ. „Lucrurile bune făcute le ştiu cei de la PSD, noi, românii, nu le cunoaştem. Cunoaştem însă multitudinea de promisiuni făcute de Victor Ponta în campania din 2012. Atunci a promis un milion de locuri de muncă, şi ne gândeam ce bine va fi că vreo câteva zeci de mii vor ajunge şi pe la Suceava. Numai că acele câteva zeci de mii de locuri de muncă au fost desfiinţate. Şi ce ma avem? Un Victor Ponta care atunci când vine la Suceava ne spune că se trage de aici, şi cârcotaş fiind, eu spun şi ce dacă? La ce ne ajută asta?”, a spus Balan.
Făcând referire la locurile de muncă promise de Victor Ponta, liderul PDL Suceava a ţinut să-l întrebe pe candidatul PSD dacă în calitate de premier este mândru că nu a reuşit să-şi ţină promisiunea. „Oare promisiunea cu locurile de muncă promise nu ar trebui să fie dusă până la capăt şi să fie rezolvată? Oare asta nu face parte din mândria de a fi premier? Am văzut că suntem mândri că suntem români. Da, suntem mândri, dar oare Victor Ponta este mândru că este premier prin prisma locurilor de muncă şi a promisiunilor făcute?”, a mai afirmat Ioan Balan.
El a precizat că după fiecare vizită a lui Victor Ponta în judeţ, sucevenii rămân doar cu promisiuni, fără nimic concret, cel mai bun exemplu fiind abandonarea investiţiei la şoseaua de centură a Sucevei. Ioan Balan a spus că această investiţie a fost finalizată în proporţie de 90% în guvernarea PDL, iar cei de la PSD nu au reuşit să o finalizeze nici în momentul de faţă. „De asemenea, ei vin la Suceava şi se pozează cu microbuzele şcolare galbene, care oricum trebuiau să ajungă, şi fără poze, aşa cum se întâmplă în fiecare an, pentru că ele vin prin Inspectoratele Şcolare Judeţene”, a mai adăugat preşedintele PDL Suceava.
În acelaşi timp, Ioan Balan a spus despre Victor Ponta că a ajuns să le promită orice românilor, de la majorarea cu 30% a salariilor bugetarilor, şi până la creşterea pensiilor, fără a anunţa şi când se vor întâmpla toate acestea. „Ce îl opreşte să promită toate aceste lucruri şi faptul că ia în calcul aceste majorări. Numai că pentru lucrurile acestea nu ne dă niciodată un termen pentru a-l putea trage la răspundere. Singurul lucru pe care îl vedem astăzi este şoseaua de centură care avea un termen de finalizare, pe care tot l-au prelungit”, a mai spus Balan.
El a mai adăugat că nici măcar în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta nu va veni la Suceava pentru a inaugura şoseaua de centură.

 

Bălan: ”Lupta în campanie nu se duce între ACL și PSD ci între minciună şi adevăr, între bine şi rău”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava