Ansamblul Ciprian Porumbescu - 65 ani aniversar

Vicepreşedintele PDL şi liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a declarat joi că premierul României, Victor Ponta, a uitat de promisiunea făcută în urmă cu o săptămână, când anunţa că în prima şedinţă de Guvern va elimina 70 de taxe pe care le plătesc românii. Ioan Balan a precizat că acestea este un alt exemplu prin care Victor Ponta demonstrează că nu poate şi nu trebuie să fie luat în serios de către români. Balan a reamintit că premierul îi solicita ministrului de Finanţe, în şedinţa de Guvern de acum două săptămâni, ca până la şedinţa de săptămâna aceasta să prezinte o soluţie pentru eliminarea celor 70 de taxe identificate ca nefiind necesare.

„Constatăm că nu s-a întâmplat nimic. Deşi e o şmecherie ieftină prin care Victor Ponta încerca să arate românilor că dacă a introdus 37 de noi taxe, va anula un număr aproape dublu de taxe, nici aceasta nu a fost pusă în practică”, a declarat liderul PDL Suceava. El a subliniat faptul că Victor Ponta nu le-a spus românilor că cele 37 de noi taxe pe care le-a introdus actualul Guvern reprezintă o sumă de 3,5 miliarde de euro la buget, în timp ce cele 70 de taxe vechi pe care a promis că le va elimina reprezintă doar 300.000 de euro.

Ioan Balan a adăugat că în România, firmele fac, în medie, 39 de plăţi în contul taxelor şi contribuţiilor, în timp ce media în ţările din Uniunea Europeană este de nouă plăţi. Vicepreşedintele PDL a precizat că toate aceste taxe plătite de firmele româneşti îngreunează bunul mers al afacerilor. „Inclusiv prin impozitul forfetar, Guvernul nu vine cu o soluţie care să sprijine afacerea, ci să o îngroape, iar ca exemplu pot fi date firmele care activează în domeniul alimentaţiei publice. Un restaurant, indiferent dacă e în centrul Capitalei sau în Vereşti, are acelaşi impozit în condiţiile în care cele două locaţii nu sunt comparabile”, a declarat Ioan Balan. El a mai precizat că politica socialistă promovată de Guvernul condus de Victor Ponta demonstrează în mod clar „nu e o virtute să fii un bun platnic şi că evaziunea a atins cotele cele mai înalte”.

„Faptul că Guvernul nu reuşeşte prin Ministerul de Finanţe să-şi realizeze obiectivele în ceea ce priveşte colectarea determină să pună noi biruri celor corecţi”, a precizat liderul democrat liberal. Ioan Balan politica greştită promovată de actuala putere din România îndepărtează Guvernul PSD condus de Victor Ponta de obiectivul anunţat în urmă cu doi ani, şi anume înfiinţarea unui milion de locuri de muncă. „După ce şi-au angajat clientela politică, din milionul promis mai au de înfiinţat vreo 970.000 de locuri de muncă”, a încheiat Ioan Balan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava