Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernarea USL nu generează creştere economică, ci doar creşterea preţurilor şi a şomajului, este concluzia exprimată de vicepreședintrele regional al PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, la împlinirea unui an de guvernare USL. Bălan constată că situaţia economică din România e total nemulţumitoare și că economia privată a fost împovărată cu impozite şi taxe, fiind astfel blocată şi descurajată să lucreze mai bine şi să creeze noi locuri de muncă. Acest lucru, a arătat vicepreședintele regional al PDL, se vede foarte clar în reducerea încasărilor bugetare din impozitul pe profit. În opinia democrat liberalului, fiscalitatea excesivă face ca tot mai multe firme să-și reducă activitatea sau le împinge la insolvenţă în condițiile în care mediul privat trebuie să fie motorul de creștere pentru România. ”Investiţiile bugetare au fost grav amputate, reducându-se mult şansele unei creşteri economice serioase în 2013 şi 2014. Economia românească merge cu frâna trasă, iar progresele ei – atâtea câte există – au loc în ciuda activităţii guvernului, nu datorită guvernului. Ne-am dori ca previziunile optimiste ale preşedintele Băsescu în raport cu economia să se adeverească. În 11 luni de zile, guvernarea USL ne-a dat însă mai multe motive de pesimism decât de optimism. Semnalele pozitive din economie, revenirea parţială a producţiei industriale sau a exporturilor sunt copleşite azi de o serie de evoluţii negative: creşterea şomajului, creşterea preţurilor, creşterea restanţelor la plata creditelor bancare, scăderea comerţului cu amănuntul, scăderea activităţii în construcţii, stagnarea salariului mediu”, a spus Bălan.

El a arătat că Guvernul USL s-a dovedit lipsit de soluţii şi de imaginaţie, iar oamenii sunt pe bună dreptate dezamăgiţi de primul an al guvernării USL. ”Diferenţa dintre promisiuni şi fapte e mare şi creşte zi de zi. Protestele sociale din ultimele luni arată că USL începe să plătească preţul propriilor minciuni”, a mai spus deputatul Ioan Bălan.

Bălan: ”Protestele sociale din ultimele luni arată că USL începe să plătească preţul propriilor minciuni”, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava