Concert pascal
MOPAN Suceava

Prin modelul politic pe care l-a implementat Victor Ponta, „cel al baronilor cu pretenţii de oligarhi”, România se îndepărtează de Europa şi se apropie tot mai mult de un model estic extrem de dăunător. Afirmaţia aparţine deputatului PNL de Suceava, Ioan Bălan. El a arătat că de la Revoluţie şi până în 2012, populaţia şi guvernele care s-au succedat au făcut eforturi consistente pentru a apropia România de Uniunea Europeană, de exigenţele unui stat modern, cu o economie funcţională şi o democraţie consolidată. „Din păcate pentru ţara mea, din 7 mai 2012, România pare a fi intrat, fără echivoc, într-un proces invers, de îndepărtare de Uniunea Europeană. Democraţia a  fost lovită direct la moalele capului în vara anului 2012 şi de atunci primeşte lovituri asupra instituţiilor statului de drept ori de câte ori Victor Ponta se necăjeşte la meciurile de baschet! Structurile economice sănătoase au fost puse pe butuci! Privatizările s-au transformat toate în surse de îmbogăţire pentru clientela PSD. Potenţialul economiei naţionale a scăzut de la un an la altul! Peste 4 milioane de români nu mai au încredere că-şi vor îndeplini visurile în România şi au luat calea străinătăţii. Nivelul de colaborare şi coordonare cu instituţiile comunitare s-a deteriorat şi a devenit ineficient. Liderii politici aflaţi la guvernare au ţinut să se pozeze mai degrabă cu Putin la Soci, decât cu Merkel la Bruxelles”, a spus Bălan.

Bălan susţine că „toate acestea sunt doar rezultatul nociv al menţinerii lui Victor Ponta la guvernare”

El a arătat că Europa a ajutat şi ajută mai departe România să continue implementarea reformelor din justiţie, administraţie şi afaceri interne, că Europa  pune anual la dispoziţia ţării noastre fonduri structurale de miliarde de euro din care „Victor Ponta nu reuşeşte să atragă nici un cent, ci se laudă cu proiectele demarate de guvernul anterior”. „Europa aduce în România investiţii străine care plătesc taxe către stat şi furnizează bunăstare tuturor. Europa aduce în România locurile de muncă pe care le aşteaptă românii, şi pe care Victor Ponta este incapabil să le creeze deşi a promis peste un milion. Europa ne ascultă şi ne-a luat la masa deciziilor celor „mari”, numai că miniştri lui Victor Ponta trimişi la consilii nu ştiu nici de ce se află acolo, nici ce foloase să atragă pentru români şi România, nici de ce sunt miniştri. Îi trimite la Bruxelles doar pentru shopping şi ca să-şi facă poze pentru facebook”, a menţionat Bălan. Toate acestea, a subliniat parlamentarul liberal, sunt doar rezultatul nociv al menţinerii lui Victor Ponta la guvernare, „cu braţele nesătule ale baronilor locali”. „ Ei l-au creat pe Victor Ponta şi tot ei îi girează toate actele şi faptele. Aşadar, prin modelul politic pe care l-a implementat Victor Ponta, cel al baronilor cu pretenţii de oligarhi, România se îndepărtează de Europa şi se apropie tot mai mult de un model estic extrem de dăunător. Ştiu cu certitudine că românii au ajuns la maximum de suportabilitate cu Victor Ponta şi PSD la guvernare şi îi vor trimite pe aceştia în paginile negre ale istoriei recente”, a conchis deputatul Ioan Bălan.

Bălan: „România se îndepărtează de Europa şi se apropie tot mai mult de un model estic extrem de dăunător”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava