Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat joi că terminarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului din Iaşi înaintea celor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” este dezastruoasă pentru judeţul Suceava. Ioan Balan a făcut această afirmaţie după ce a participat astăzi la inaugurarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului din Iaşi, respectiv construirea unei piste de decolare – aterizare cu o lungime de 2.400 de metri. Balan a spus că administraţia judeţeană din Iaşi a reuşit să termine cu 13 luni mai repede lucrările ce au presupus modernizarea acestui aeroport, ceea ce face ca aeroportul din Suceava să fie pus în dificultate şi să ajungă să fie doar complementar celui ieşean.

„Am fost surprins de determinarea de care au dat dovadă autorităţile ieşene, în special preşedintele CJ Iaşi, suceveanul Cristian Adomniţei. Au reuşit să termine cu 13 luni mai devreme lucrările de modernizare”, a declarat Ioan Balan. El a subliniat că această situaţie este dezastruoasă pentru judeţul Suceava, având în vedere că lucrările de modernizare de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” sunt în întârziere. „Este extrem de dezastruos pentru Suceava. Cursele de linie ce au fost contractate cu Aeroportul Iaşi nu vor fi schimbate şi Suceava va avea probleme pentru că distanţa dintre cele două oraşe nu e atât de mare şi este exclus să fie curse similare pe ambele aeroporturi. Cursele contractate de Iaşi vor rămâne la Iaşi, iar Suceava va trebui să aibă o ofertă complementară”, a mai precizat preşedintele PDL Suceava, care a mai adăugat că aceasta este de fapt marea pierdere a Aeroportului „Ştefan cel Mare” prin întârzierea lucrărilor de modernizare.

La inaugurarea lucrărilor de modernizare ale Aeroportului din Iaşi a fost prezentă şi deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, care a ţinut să felicite autorităţile judeţene ieşene pentru că au realizat această investiţie. Ea a adăugat că autoritățile ieşene au fost mai rapide decât cele din Bucovina, deşi procedurile pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” au fost începute mai repede. „Mă bucur şi felicit autoritățile ieșene pentru că, de data aceasta, au fost mai harnice decât autoritățile bucovinene, reușind să finalizeze un obiectiv cu rol hotărâtor în dezvoltarea zonei de N-E a României. Nu pot să nu-mi amintesc acum entuziasmul cu care parlamentarii suceveni au votat “pentru” alături de parlamentarii ieșeni care, rând pe rând, au susținut de la tribună proiectul Aeroportului Iași. Dar nu uit că “solidaritatea de zonă” s-a manifestat și atunci când parlamentarii ieșeni au votat pentru aeroportul din Suceava, înainte de a vota pentru cel din Iași. Trebuie însă să constat că finalul este, în 21 august 2014, de fapt, morala din fabula lui La Fontaine cu iepurele și broasca”, a arătat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a spus că totuşi are speranţa ca în scurt timp să fie invitaţi la Suceava colegii parlamentari și foști parlamentari pentru ceremonia de deschidere a Aeroportului Ştefan cel Mare.
La inaugurarea noii piste de aterizare – decolare a Aeroportului din Iaşi au mai fost prezenţi şi viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, precum şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava