Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vrea să afle de la ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, când ar putea primăriile să depună proiecte pentru investiții alternative rețelelor convenționale de canalizare. Ioan Balan i-a transmis o întrebare pe această temă ministrului Ion Ștefan, deputatul liberal arătând că în județul Suceava sunt mai multe primării care ar putea să beneficieze de astfel de investiții. „În primul rând, vă felicit pentru modul în care aţi reuşit să gestionați majoritatea programelor de investiții de interes local în ultimul an, acest lucru reflectându-se într-o calitate superioară a proiectelor derulate prin PNDL și o atracție mai mare a unităților administrativ-teritoriale pentru investiții majore, în condițiile în care sub Guvernul PNL lucrările se plătesc la timp și în funcție de gradul de execuție al lucrărilor”, a spus Ioan Balan.

El a arătat că pe 4 iunie 2020, ministrul Ion Ștefan a promovat o ordonanță de urgență pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 25/2001 privind înființarea Companiei Nationale de Investitii „C.N.I.” – S.A., în vederea diversificării proiectelor realizate din fonduri europene nerambursabile disponibile în actualul cadru de programare bugetară 2014-2020, precum și din următorul buget european 2021-2027. Deputatul PNL de Suceava a precizat că una dintre componentele investiționale avute în vedere prin această modificare legislativă vizează realizarea de „Fose septice, stații de microepurare și sisteme de alimentare cu apă”, în special pentru mediul rural din zonele puțin populate sau montane, acolo unde rețelele convenționale de utilități sunt foarte greu realizabile.

„Având în vedere specificul geografic al județului Suceava, în care multe unități administrativ-teritoriale ar putea să beneficieze de această linie de finanțare, vă solicit, domnule ministru, să precizați care este data la care anticipați că primăriile din mediul rural, în calitate de beneficiari, vor putea să depună documentațiile necesare în vederea realizării de fose septice și micro-stații de epurare sau micro-sisteme de alimentare cu apă potabilă”, i-a transmis Ioan Balan ministrului lucrărilor publice. Deputatul liberal sucevean vrea să afle și care va fi bugetul total al acestui program și care vor fi condițiile minime de eligibilitate pentru beneficiari. Având în vedere faptul că vorbim despre proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, care impun o anumită cotă de cofinanțare din partea beneficiarilor UAT-uri, Ioan Balan a mai solicitat informații și cu privire la procentul din valoarea proiectului care va reprezenta cota de cofinanțare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava