Concert pascal
MOPAN Suceava

IMM-urile se vor putea finanţa în această vară din resursele contractate de la BEI la o rată a dobânzii de 4,49% pe an, pentru achiziţiile de vehicule comerciale.   

Banca Europeană pentru Investii (BEI) și UniCredit Leasing Corporation IFN SA au semnat un nou acord pentru o linie de finanţare în valoare totală de 50 milioane euro, care va fi folosită în special pentru împrumuturi destinate IMM-urilor. Grupul italian SACE este un partener important în această tranzacţie, garantând împrumutul în proporţie de 80%. Prima tranșă a împrumutului, în valoare de 25 milioane euro, va fi disponibilă pentru utilizare de către UniCredit Leasing la începutul lunii iulie a acestui an.

Astfel, în lunile iulie și august 2014, folosind sursa de finanţare BEI, UniCredit Leasing le va oferi clienţilor săi IMM-uri finanţări pentru vehicule comerciale ușoare și grele, cu o rată a dobânzii la euro de doar 4,49% pe an (Euribor 3M + marja 4,18%).

“Dorim să le oferim clienţilor noștri o experienţă financiară cât mai completă, axată pe servicii de bună calitate, siguranţa apartenenţei la un grup european de top și costuri rezonabile, calibrate nevoilor lor. Ne bucură noul parteneriat cu Banca Europeană pentru Investiţii, care ne ajută să le aducem noi beneficii clienţilor nostri”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

A două jumătate a liniei de finanţare acordate de BEI, respectiv a două transă de 25 milioane euro, va începe a fi utilizată de UniCredit Leasing după 1 ianuarie 2015. Maturitatea liniei de finanţare este de 5 ani.

Firmele care vor contracta împrumuturi de la UniCredit Leasing din surse BEI pot proveni din domenii foarte diverse, una din clauze stipulând că 10% din totalul liniei de finanţare să fie folosită pentru susţinerea domeniului agricol.

Mihai Tanăsescu, vicepreședintele Băncii Europene de Investiţii, a declarat: „Fondurile BEI vor facilita accesul la finanţare pentru IMM-urile active în sectoarele agriculturii, industriei și serviciilor din România. O disponibilitate crescută de finanţare pe termen lung pentru aceste companii este esenţială pentru dezvoltarea și diversificarea economiei românești, având efecte pozitive asupra creșterii economice și creării de noi locuri de muncă în toată ţara, inclusiv în zonele rurale.”

Întreprinderile mici și mijlocii care se pot încadra pentru un împrumut din surse BEI au o cifră de afaceri de maximum 50 milioane euro, respectiv mai puţin de 250 de angajaţi.

UniCredit Leasing Corporation a contractat și în 2008 un împrumut de 50 milioane euro de la Banca Europeană pentru Investiţii. Linia de finanţare a vizat investiţiile în active fixe sau circulante în domeniul energiei (inclusiv al economiei de energie), protecţia mediului înconjurător, infrastructură (inclusiv sănătate, educaţie, așezăminte sociale), cercetare, dezvoltare și competitivitate economică, agricultură, industrie și servicii turistice.

Compania de leasing a utilizat deja integral această linie de finanţare de la Banca Europeană pentru Investiţii, preponderent în beneficiul IMM-urilor, din care s-au putut credita și câteva companii mai mari și autorităţi publice, în condiţiile agreate cu instituţia financiară internaţională. Numărul total de clienţi care au beneficiat de finanţare ca urmare a acestui împrumut a fost de 1224 de firme.

Despre UniCredit Leasing 

UniCredit Leasing Corporation IFN SA este liderul pieţei autohtone de leasing, cu o cotă de piaţă de 18%. Compania face parte grupul financiar UniCredit România, alături de UniCredit Țiriac Bank și UniCredit Consumer Financing, oferind o paletă completă de servicii și produse financiare clienţilor săi. Grupul internaţional UniCredit are în prezent peste 130.000 de anagajati și 7.900 de sucursale. Cu o puternică identitate europeană, UniCredit este fidel orientării către o prezenţa solidă și o poziţie strategică în Europa Centrală și de Est.

 Despre BEI 

Banca Europeană de Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene și este deţinută de către statele membre ale UE. Insitutia acordă finanţare pe termen lung pentru investiţii care să contribuie la obiectivele politice și economice ale UE.

Despre SACE

SACE furnizează produse de asigurare a riscului de credit asociat tranzacţiilor de export, asigurări de credit, garanţii financiare, factoring și produse de protecţie a riscului asociat investiţiilor străine. Având operaţiuni în valoare de 70 de miliarde de euro, grupul SACE acoperă riscuri în 189 de ţări, susţinând astfel competitivitatea intreprinderilor italiene și străine, garantând fluxuri de numerar mai stabile și transformând riscurile de insolventă în oportunităti de dezvoltare. SACE este deţinut de Cassa Depositi e Prestiti (CDP) și are o solidă bază de capital, având capitaluri proprii de 6.2 miliarde de euro și provizioane tehnice de 2.3 miliarde de euro. Grupul, având rating Fitch A-, este prezent în România printr-un hub regional la București, care acoperă tranzacţiile din ţările Europei Centrale și de Est. La sfârșitul anului 2013, tranzacţiile garantate de SACE se ridicau la aproximativ 2.1 miliarde de  euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava