MOPAN Suceava

Administraţia judeţeană alocă fonduri pentru protecţia versanţilor de pe drumul judeţean Pojorâta-Rarău. Într-o primă etapă vor fi realizate lucrări pe trei tronsoane considerate a fi cele mai critice unde se înregistrează căderi frecvente de piatră şi roci.

Valoarea investiţiei care are drept scop creşterea siguranţei traficului rutier se ridică la aproape 450.000 de lei bani care vor fi alocaţi de la bugetul judeţului. « Ca urmare a ploilor abundente din ultimii ani, datorită căderilor frecvente de piatră, roci şi stânci, suprafeţele versanţilor de pe drumul judeţean DJ 175 B, km 7+500-15+800, Rarău, prezintă o rocă alterată care este predispusă desprinderii şi poate provoca accidente rutiere grave.Traseul drumului se desfăşoara într-o zonă montană alcatuită dintr-o serie de curbe şi serpentine şi este un traseu turistic  foarte frecventat. Neexistând resurse financiare pentru înlăturarea în totalitate a problemelor legate de căderile de piatră de pe versanţi, s-au ales spre rezolvare, tronsoanele de drum considerate cele mai critice şi anume DJ 175 B, km 15+000-15+030, km 15+030-15+150 9i km 15+150- 15+209. Se impune implementarea de măsuri de reamenajare şi stabilizare a versanţilor din apropierea DJ 175 B, tronsonul km 15+000 – km 15+209, atât pentru exploatarea drumului judeţean în condiţii de siguranţă cât şi pentru eliminarea aspectelor de ordin estetic. Priveliştea deosebită  oferită, dar şi numărul tot mai mare de turişti justifică  oportunitatea realizării acestei investiţii », a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

El a arătat că prin realizarea investiţiei se urmareşte creşterea gradului de siguranţă în exploatare a DJ 175B, precum şi eliminarea elementelor inestetice dintr-o zonă cu o privelişte extraordinară care prezintă un grad intens de circulaţie  rutieră, aspect generat de numărul în creştere a turiştilor. Indicatorii tehnico economici ai investiţiei vor fi aprobaţi în şedinţa deliberativului judeţean de miercuri, 27 septembrie, durata de execuţie a lucrărilor de protecţie a versanţilor fiind de două luni de zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava