MOPAN Suceava

În ședința Guvernului de miercuri, 7 aprilie, a fost adoptată ordonanța de urgență care prevede acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, a anunțat deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

”Stimulentul de reinserție este acordat părinților care revin mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului. Nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului și e nevoie de o cerere de pusă la angajator înainte cu o lună pentru ca părintele să îl poată primi”, a precizat Fădor.

Potrivit ordonanței, persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului au dreptul la un stimulent de inserție, în cuantum de 1.500 lei, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Părinții beneficiază de acest ajutor până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

”Stimulentul în cuantum de 650 lei se acordă părintelui care revine la locul de muncă după împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilități. Stimulentul pentru reîntoarcerea la muncă este majorat la 1.500 de lei, față de 650 de lei cât era până acum și face parte din seria măsurilor active propuse de Ministerul Muncii care să sprijine deopotrivă și angajații și angajatorii”, a spus parlamentarul liberal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava