Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, a anunțat că în luna august va fi organizată „Luna Diasporei”. ”Îi invităm pe cei din diaspora alături de suceveni și turiști la evenimentele organizate în mod tradițional de Consiliul Județean Suceava, cum ar fi Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” , Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești sau Pelerin în Bucovina, dar și la întâlniri pe teme specifice celor din diaspora cum ar fi cele privind problematica copiilor cu părinți plecați în străinătate sau prezentarea oportunităților de finanțare pentru proiecte ce ar putea fi accesate de cei care revin în județ.

Pe lângă acțiunea permanentă a CJ Suceava de a prelua probleme ale celor din diaspora, în Luna Diasporei se vor purta discuții legate de problematica specifică fiecăruia dintre cei care se adresează CJ Suceava. Mare parte dintre întâlniri vor fi transmise și online pentru că sunt mulți suceveni care nu vor putea fi prezenți, dar care doresc să fie la curent cu aceste activități. Participarea va fi  interactivă astfel încât aceștia să-și poată spune punctele de vedere”, a spus Barbă.

El a precizat că evenimentele programate prin proiectul „Luna Diasporei” se vor desfășura sub egida Aniversării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna, multe manifestări fiind organizate în Putna, cele mai importante la mijlocul lunii august, culminând cu 15 august când se sărbătorește și hramul mănăstirii. ”Ne dorim ca cei din diaspora să participe la cât mai multe din evenimentele organizate de Consiliul Județean Suceava, să-i vedem împreună la manifestări alături de suceveni și de turiștii care vin să viziteze județul”, a conchis Niculai Barbă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava