MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, a anunțat astăzi că  pentru ediția de anul viitor a Festivalului Internațional ”Ciprian Porumbescu” să fie inclus un concurs într-un format unic în țară. ”Ediția de anul acesta, ediție pilot, a fost organizată pentru a găsi cele mai bune soluții astfel ca anul viitor acest festival să aibă o anvergură națională și internațională.  Am dorit că creăm o dezbatere pe tema oportunității și a modului în care să se construiască acest festival-concurs.

Maine va avea loc deja o întâlnire la Centrul Cultural „Bucovina” pentru a demara pregătirea ediției din anul 2022. Voi propune ca în fiecare an, în perioada 1 – 6 iunie, să se desfășoare „Zilele Ciprian Porumbescu” în județul Suceava. În cadrul acestor zile urmează să desfășurăm mai multe activități, parte dintre ele prinse în Festivalul Internațional ”Ciprian Porumbescu”. Trebuie spus că în cadrul festivalului vrem să organizăm Concursul Internațional de Muzică de Cameră Ciprian Porumbescu, într-un format unic în țară”,a  spus Barbă.

El a arătat că duminică, 6 iunie, în ultima zi a Festivalului, s-au depus jerbe de flori la mormântul de la Stupca și la bustul lui Ciprian Porumbescu din parcul central din Suceava. Manifestările s-au încheiat la bustul lui Ciprian Porumbescu, unde au prezentat un program artistic laureații concursului din data de 1 iunie.

Ediția pilot a acestui festival, ca de altfel majoritatea evenimentelor cultural-artistice din acest an, se desfășoare sub egida marcării a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava