MOPAN Suceava

După București și Timișoara, mari grupuri de basarabeni vor ajunge la Cluj și la Iași. 250 de participanți la programul „Cunoaște-ți Țara” care vor vizita pentru prima dată Clujul vor fi întâmpinați joi chiar de primarul orașului, Emil Boc, la ora 13:00, la Casino Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Alți 250 de basarabeni vor ajunge la Iași vineri, unde oficialitățile municipiului le vor adresa un mesaj de bun venit la ora 11:30, în Sala Mare a Primăriei Iași.

Programul național <<Cunoaște-ți Țara>> înlesnește accesul basarabenilor la realitățile din România. Vizitele prin marile orașe ale țării le vor permite acestora să își formeze propriile păreri despre standardele de viață din partea aceasta de Prut, despre atracțiile turistice, despre obiectivele istorice, despre viața cotidiană a celor pe care îi întâlnesc și îi întâmpină. Ne bucură faptul că basarabenii își doresc să ajungă la Iași, pe urmele lui Mihai Eminescu, ne bucură că vor să viziteze Clujul, al doilea centru universitar din țară”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Miercuri, 20 iulie, 50 de basarabeni care s-au aflat pentru prima oară în Banat, au participat la hramul Mănăstirii „Izvorul lui Minor” de la Românești, ctitorită de Miron Cristea, primul patriarh al României. Grupul a fost condus din Timișoara la așezământul religios chiar de Înaltpresfinția Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. La intrarea în mănăstire, înainte de a trece podul peste Bega, mitropolitul a propus celor prezenți să îsi imagineze pentru câteva clipe că au înainte Prutul si i-a îndemnat să îl treacă. Dupa ce basarabenii au ajuns dincolo de pod, Mitropolitul a întrebat: „A fost greu?”. A adăugat apoi: „Ce aşteptați?”.

Suntem un neam, aparținem unei singure țări, numită dulcea Românie. Iubiți credincioși, Basarabia este istoria unei lacrimi pe obrazul patriei noastre românești. Ar trebui ca toți să facem ce ne stă în putință, prin cuvânt și prin rugăciune, să ștergem aceată lacrimă de pe obrazul patriei noastre. Am rămas singura țară din Europa care nu-și are toți fiii săi acasă. Încă mai avem o fiică dincolo de Prut. Iubiți frați basarabeni, vă îndemnăm să vă întoarceți la Patria-Mamă, dar să nu veniți singuri, ci să veniți cu zestrea lui Ștefan cel Mare, ca să întregim neamul și țara noastră”, a mai spus Mitropolitul Banatului.

 

Platforma Unionistă Acțiunea 2012                                                                                 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava