MOPAN Suceava

Președintele PMP Traian Băsescu a dezvăluit la Suceava cine formează sistemul pe care a vrut să-l învingă în perioada când a fost președinte al România. Traian Băsescu a participat sâmbătă la lansarea candidaților PMP pentru alegerile parlamentare, declarând că la finalul mandatului său de președinte al României a spus că a îngenuncheat sistemul, însă nu l-a învins, adăugând că aceste sistem trebuie pus la dispoziția cetățeanului. Băsescu a precizat că doar din funcția de președinte al țării poți să ai o radiografie a sistemului și să înțelegi exact cum funcționează statul. „Ca președinte am văzut la lucru această osatură a statului. Sistemul este ceva pe care toate statele îl au. Din această coloană vertebrală fac parte generali din serviciile de informații, generali din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, profesori universitar, unii procurori, judecători sau unii funcționari din ministere și agenții care sunt veșnic pe posturile pe care le ocupă, în funcții cheie. Aceste funcții permanente, bugetare, care nu sunt afectate de alegeri, sunt cele care constituie coloana vertebrală a unui stat”, a declarat Traian Băsescu. El a precizat că politicienii nu fac parte din acest sistem, pentru că aceștia se schimbă la patru ani, după alegeri, și nu reprezintă un pericol pentru sistem. „Pe politicieni îi mai ia și DNA. Pe generali nu îi ia DNA niciodată”, a arătat președintele PMP.

Traian Băsescu a subliniat că important este ce fel de sistem are o țară, adică dacă este un sistem devotat intereselor naționale, sau dacă este un sistem devotat sieși. „Sistemul din România lucrează în interes național când i se cere, când i se dau obiective clare. Drama este să nu-i dai obiective, pentru că atunci sistemul lucrează pentru el”, a afirmat fostul președinte al României.

Traian Băsescu a adăugat că atunci când cei din sistem nu au obiective clare și precise, încep să se se facă doctori. „Așa se înnobilează ei, făcându-se doctori. Ei folosesc oamenii politici, și așa te trezești că apare o inițiativă legislativă prin care ei primesc pensii speciale. Sistemul își promovează interesele prin oameni politici vremelnici, însă ei rămân cu avantajele”, a mai spus Băsescu.

El a precizat că sistemul s-a simțit afectat de problema doctoratelor din România, motiv pentru care a pus oamenii politici să le rezolve această problemă.

Traian Băsescu a subliniat că „acest sistem” trebuie să fie pus să lucreze pentru interesul național, pentru a nu-și putea rezolva propriile probleme.

Fostul șef al statului a arătat că dacă cineva vrea să vadă o sinteză a celor ce formează sistemul din România trebuie să vadă o fotografie de la Academia de Științe ale Securității Naționale, „inventată de Gabriel Oprea și George Maior”. „Este o poză acolo cu cei 25 de academicieni care și-au trecut printr-o Ordonanță de Urgență dată de Ponta dreptul de a avea rentă viageră, la fel ca un academician care a citit vagoane de cărți sau a scris biblioteci întregi. Acolo, în acea poză o să vedeți sinteza sistemului”, a mai declarat Traian Băsescu.

Băsescu a dezvăluit la Suceava din cine este format sistemul pe care și-a dorit să-l învingă, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava