Liderul PMP, Traian Băsescu, i-a îndemnat pe alegătorii să voteze candidaţii acestui partid din judeţul Suceava pentru că reprezintă o formaţiunile politică, singura din România care are şi-a făcut o prioritate din a deservi comunităţile locale. Traian Băsescu s-a aflat miercuri într-un turneu electoral în judeţ, pentru susţinerea candidaţilor PMP la alegerile locale, el având întâlniri cu membri şi simpatizanţi din zonele Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, la care au fost prezenţi şi preşedintele organizaţiei judeţene, Corneliu Popovici şi candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Ioan Bogdan Codreanu..
La dezbaterea de la Rădăuţi, Traian Băsescu a spus că PMP vine în faţa alegătorilor cu oameni tineri, dar cu experienţă în administraţie, aşa cum este candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Bogdan Codreanu, dar şi candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Bogdan Nicolau. El a apreciat şi candidatura Reveicăi Juravle pentru Primăria Vicovu de Sus. „Cred că măcar şi prin aceste candidaturi ne respectăm promisiunea de a aduce un suflu nou în politica românească. Candidaţi avem, ne mai trebuiesc voturi. Sunt convins că ei înşişi pot să atragă foarte multe voturi. Dar eu, cel care a gândit acest proiect încă din vremea când nu puteam să fac politică, când încă eram preşedinte al României, am obligaţia morală să ajut candidaţii pentru că aş vrea ca acest partid să reuşească”, a spus liderul PMP Suceava. Traian Băsescu a subliniat că PMP va fi un partid care trebuie să continue ceea ce a început el, dar nu a terminat, şi anume consolidarea statului de drept şi punerea în funcţiune a instituţiilor specifice unui stat modern.


Băsescu a subliniat că, în primul rând, PMP este un partid care şi-a făcut o prioritate din a servi comunităţile şi nu din a servi cu prioritate partidul. „Am convingerea că acesta este drumul corect pentru a primi voturi. Să dai comunităţii, şi apoi comunitatea te va recompensa votându-te din nou. Dar nu să pui comunitatea în slujba partidului şi în slujba grupurilor din partid. Acesta este în viziunea mea şi a membrilor noştri noul PMP. Un partid care s-a născut dintr-o necesitate. Mai ales fuziunea PNL-PDL a îndepărtat orice dubiu că un astfel de partid trebuia să apară”, a arătat Traian Băsescu. El a subliniat că cei care candidează din partea PMP vin cu o ofertă extrem de realistă, şi nu cu proiecte fanteziste, cum ar fi autostrăzile suspendate. „Administraţia nu e despre fantezii, ci despre lucruri făcute precis, în folosul comunităţii”, a declarat Băsescu.


El a adăugat că electoratul s-a săturat de vechile partide, ale tranziţiei, care se declară a fi „marile partide”. „Vor vedea cei din PSD şi PNL cât de mari sunt aceste partide după 5 iunie. Cele două partide ale tranziţiei cu toate problemele legate de corupţie, proastă administrare, pierdere de fonduri europene, risipire a banilor, au aceste etichete atârnate din plin de gâtul lor. PMP nu are altfel de etichete legate de el pentru că istoria lui e foarte scurtă”, a arătat liderul PMP Suceava. El i-a invitat pe toţi „băsiştii” să iasă la vot şi să voteze cu PMP, acelaşi îndemn fiind adresat şi către toţi cei care l-au votat preşedinte al României în 2004 şi 2009.

La Câmpulung Moldovenesc, Traian Băsescu a fost întâmpinat cu aplauze şi cu scandări ale numelui său, liderul PMP fiind asigurat de candidatul pentru şefia Consiliului Judeţean, Bogdan Codreanu, că Bucovina de Munte este alături de el şi de candidaţii acestui partid. În discursul său, Traian Băsescu le-a transmis tuturor candidaţilor că atunci când vine vorba de administraţia publică locală, în sarcina acesteia intră asigurarea a mai multor drepturi fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţia României, printre care dreptul la sănătate, la educaţie, la transparenţă, la dreptul copiilor protecţia statului etc. „Sunt nouă articole din capitolul 2 al Constituţiei, cu drepturi fundamentale care ţin în mod major de administraţia locală. Şi trebuie să se înţeleagă faptul că este mult mai ieftin şi corect din punct de vedere legal să-ţi adaptezi promisiunile electorale la Constituţie. A avea grijă de copii, de educaţie, de sănătate, de transparenţă, toate lucrurile acestea sunt mult mai ieftine decât să faci contracte dubioase care nu reprezintă priorităţile unei comunităţi”, a spus Traian Băsescu.


El a mai declarat că PMP este singurul partid serios, pregătit să ofere românilor un alt fel de politică. „De asta a apărut PMP, un partid care să facă o politică modernă, în favoarea comunităţilor şi a interesului naţional. Suntem un partid creştin, de dreapta, care crede în valorile creştine, în familie şi în ajutorul faţă de aproape. Iar cel mai mare ajutor nu e să-i dai ajutoare sociale, ci un loc de muncă”. Liderul PMP a mai precizat că acest partid este soluţia corectă pentru români şi a dat garanţii că va veghea personal ca viitorii aleşi locali ai PMP să facă exact ceea ce au promis în campania electorală.
Prezent alături de liderul PMP, candidatul acestui partid pentru preşedinţia CJ Suceava, Bogdan Codreanu, a ţinut să precizeze că tot timpul bucovinenii au fost alături de Traian Băsescu. „La toată munca noastră se trezea cineva cu raniţa în spate care venea la Cotroceni şi îşi asuma toate meritele. Meritele erau şi vor rămâne ale noastre, ale bucovinenilor, şi nu îi vom lăsa pe cei care până acum ne-au păcălit să mai repete acest lucru”, a spus Codreanu.
La întâlnirea de la Câmpulung Moldovenesc a fost prezent şi candidatul PMP pentru primăria acestui municipiu, Adrian Cajvan, şi cel pentru Primăria Sadova, Mihaela Erhan.

De precizat că la întâlnirea de la Suceava, liderul PMP, Traian Băsescu, a ţinut să precizeze că vrea să facă şi „un mic atac” la liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, despre care a spus că se „împăunează cu realizările din judeţ”. „Vreau să-i spun că ştiu bine cât sprijin a primit, nu spun de la cine, să nu fie autodenunţ, şi pentru mănăstirile Suceviţa, Moldoviţa, Dragomirna, şi pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, şi de la Ministerul Transporturilor pentru drumuri. Să o lase mai uşor cu ce a reuşit el să facă, pentru că am pus mai mulţi umărul în timpul guvernării Boc”, a spus Traian Băsescu. El a precizat că meritul lui Gheorghe Flutur a fost acela că a avut susţinerea unui Guvern pentru judeţul Suceava cum nu au avut alte multe judeţe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava