MOPAN Suceava

Un bar din Rădăuţi a fost scena unui adevărat scandal între mai mulţi tineri, continuat cu un furtul unui autoturism, care ulterior a provocat un accident în parcul municipal. Potrivit unui comunicat al Poliţiei, în dimineaţa zilei de vineri, un tânăr de 25 de ani, din Rădăuți, a sesizat poliția despre faptul că mai mulţi tineri l-au agresat în fața unui bar din localitate.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orelor 04.50, după ce a consumat băuturi alcoolice cu mai mulți tineri din comuna Gălănești, din cauza faptului că aceştia au comentat cu privire la prietena sa, tânărul a provocat scandal, iar apoi a lovit parbrizul autoturismului unui tânăr de 18 ani, din Gălănești, care era parcat în apropierea localului.

În timpul altercației, tânărul de 25 de ani a scos un cuţit şi le-a provocat leziuni minore în zona brațelor, atât proprietarului autoturismului distrus, cât și unui alt tânăr de 26 de ani, tot din comuna Gălănești, după care a părăsit zona.

La scurt timp, proprietarul autoturismului distrus a constatat că acesta a dispărut din locul unde era parcat şi a reclamat furtul la poliţie. Imediat, patrulele de poliţie au început căutarea autoturismului, stabilind că acesta a fost implicat într-un accident de circulație în parcul municipal, reușind apoi depistarea și blocarea acestuia.

Cu această ocazie, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 22 de ani, din Gălănești, care era și el în bar, după începerea scandalului a ieșit și a condus autoturismul pe raza municipiului Rădăuţi, deşi nu posedă permis de conducere. Tânărul emana halenă alcoolică, şi a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,23 mg/l alcool pur în sânge, după care i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal față de acesta pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/litru alcool pur în sânge și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau procurorului. De asemenea, față de tânărul de 25 ani s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Cei doi, au fost reținuți de polițiștii pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Pentru tânărul de 22 ani din comuna Gălănești instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de celălalt tânăr de 25 de ani, din municipiul Rădăuți, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, parchetul dispus măsura controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale începând cu data de 22 martie 2014, după expirarea ordonanței de reținere.

Bătaie, tineri tăiaţi cu un cuţit şi un autoturism furat în faţa unui bar din Rădăuţi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava