Concert pascal
MOPAN Suceava

Patru persoane i-au furat unui bătrân o sumă de 14.000 de lei, după ce au venit la el să-i spună că vor să cumpere fasole. În cursul zilei de marţi, polițiștii din cadrul secției de poliție Vadu Moldovei au fost sesizați prin „112” de către un bărbat, de 82 de ani, din această comună că în jurul orelor 11.00, persoane necunoscute i-au sustras din locuință suma de 14.000 lei.
Potrivit unui comunicat de presă, la locuința bărbatului s-au prezentat patru persoane, trei bărbați și o femeie, care i-au solicitat să le vândă fasole. Bătrânul care era acasă împreună cu soția s-a urcat în podul casei, de unde a luat o găleată cu fasole și le-a dat-o acestora. Cele patru persoane i-au dat o bancnotă de 500 lei şi i-au cerut 400 de lei rest. Bătrânul a intrat într-o bucătărie de vară, unde avea într-o cutie suma de 14.000 lei, pe care a lăsat-o la vedere, a revenit în curte și i-a înmânat unuia dintre bărbați suma de 400 de lei ca rest. Între timp femeia din grup i-a distras atenția soției persoanei vătămate, cerându-i ceva de mâncare, iar unul dintre bărbați i-a solicitat reclamantului să-i aducă o sticlă cu vin din beci. În timp ce a intrat în beci după vin una dintre persoane a pătruns în bucătărie pe ușa lăsată deschisă de partea vătămată, de unde a sustras suma de 14.000 lei.

Când partea vătămată a revenit din beci persoanele respective dispăruseră, iar la scurt timp acesta a constatat lipsa banilor și a apelat S.N.U.A.U. 112.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ‘furt calificat’.
„Polițiștii reamintesc faptul că, un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectuat anumite lucrări gospodărești. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuința victimei, iar în momente de neatenție sunt sustrase bunuri și valori din casă.

De aceea recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la prețuri mari și calitate mică.

De asemenea nu lăsați să intre în locuința dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societățile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparații în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate și să nu se încreadă în prețul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveți suspiciuni cu privire la faptul că sunteți înșelați apelați la numărul unic de urgență 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție!

Polițiștii recomandă efectuarea de activități de comerț doar în spațiile special amenajate și cu respectarea legislației în vigoare privind actele de comerț”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava