MOPAN Suceava

O bătrână din municipiul Suceava a fost jefuită în timp ce discuta cu o femeie care i s-a prezentat la uşă spunându-i că oferă gratis produse de curăţat. Potrivit unui comunicat de presă, vineri după amiază, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de o femeie de 74 ani despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă suma de aproximativ 1.000 lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orei 15.00, în timp ce se afla la acasă, bătrâna a primit în apartament o femeie necunoscută sub pretextul că oferă gratuit pensionarilor produse de curăţare. Bătrâna şi femeia au intrat în bucătărie, au închis uşa şi au discutat despre produsele din oferta prezentată aproximativ 30 minute, timp în care uşa locuinţei a rămas închisă, dar neasigurată.

La scurt timp după plecarea persoanei necunoscute, victima a constatat lipsa sumei de 1.000 de lei, a unui card bancar cu suma de 30 lei și a plicului cu codul PIN al cardului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului. „Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să le vândă anumite bunuri. De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care, de cele mai multe ori, sunt doar un pretext de a pătrunde în locuinţe şi a sustrage bunuri.
De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava