MOPAN Suceava

BBC Knowledge va difuza, începând de joi, 14 august, ora 23:00, Forțele Naturii – o serie nouă de programe documentare în care sunt prezentate fenomene meteorologice extreme de pe Pământ, surprinse în fotografii uimitoare și însoțite de analizele experților în domeniu.
Fenomene climatice bizare (Horizon)
Joi, 14 august, ora 23:00

Fenomenele meteorologice cunosc o diversitate din ce în ce mai mare în întreaga lume.  Ce determină apariția condițiilor climatice extreme? Putem spune ca toate aceste fenomene vor deveni ceva „normal”? Și dacă da, atunci ce rămâne de făcut?

Horizon se alătură vânătorilor de uragane ai Administrației Naționale a Oceanelor și Atmosferei din SUA, pentru a afla că în ultimii 10 ani furtunile au devenit mai rapide și mai puternice, iar cele mai recente descoperiri ale experților sunt și mai înfricoșătoare.

Kerry Emmanuel, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, este de părere că uraganele numite Lebăda Neagră pot afecta zone în care astfel de fenomene nu s-au produs niciodată. Totodată, Katherine Hayhoe, professor și om de știință, explică faptul că în viitor, clima ar putea fi atât umedă, cât și aridă, în același timp.

Provocarea constă în a găsi o cale de a face față acestor schimbări. Realizarea prognozei meteo este  vitală, dar ritmul alert în care se produc schimbările climaterice îi determină pe oamenii de știință să ia în calcul o posibilă amenințare asupra întregii civilizații.

Bine ați venit în lumea fenomenelor climatice bizare!

Presa UK despre documentarul Fenomene climatice bizare
„Excelent”, Daily Telegraph
„Alegerea zilei”, Express
„Îngrijorător”, Guardian

Anul în care pământul s-a sălbăticit
Joi, 21 august, ora 23:00


Anul în care pământul s-a sălbăticit prezintă, în retrospectivă, anul în care aproape în fiecare lună s-au produs catastrofe naturale: cea mai aspră iarnă, tsunami în Japonia, seria tornadelor din America, inundațiile din Australia și uraganul din New York. Anul 2011 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai violente atacuri asupra mediului natural, toate surprinse în imagini uimitoare.

Filmat din perspectiva unui martor ocular, documentarul prezintă interviuri cu supraviețuitorii dezastrelor naturale din 2011, precum și analizele geologilor și ale meteorologilor asupra impactului pe care l-au avut aceste catastrofe.

Anul în care pământul s-a sălbăticit aduce la lumină poveștile emoționante de supraviețuire ale celor prinși în mijlocul tuturor acestor calamități.

Pământul dezlănțuit
În premieră
Câte două episoade, începând de Joi, 28 august, ora 23:00

Uragane, cutremure, tsunami, lovituri de fulgere, Pământul dezlănțuit ne arată cum ar fi dacă am experimenta unele dintre cele mai distrugătoare forțe ale naturii.
Fiecare episod explorează anatomia unui fenomen natural incredibil, prezentând furia uimitoare a naturii, în imagini surprinzătoare precum cele ale unor vulcani care erup, valuri tsunami uriașe sau tornade care izbesc mașini.

Pământul dezlănțuit ilustrează experimente și demonstrații care stau drept mărturii ale impactului pe care Mama Natură îl poate exercita în momentele sale de furie maximă. Relatări convingătoare ale copiilor efectați de aceste fenomene extreme se împletesc cu imagini surprinzătoare, filmate în multiple locații, dezvăluind adevărata putere a planetei într-un mod accesibil și antrenant.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava