MOPAN Suceava

Banca Comercială Română (BCR) lansează prima emisiune de obligațiuni senior nepreferențiale din România și din Europa Centrală și de Est, în valoare de 600 de milioane de lei, listate la Bursa de Valori București. Obligațiunile au o maturitate la 7 ani și reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piața locală de capital. Fitch a acordat emisiunii de obligațiuni un rating final de BBB+.

Lansarea ofertei pe piață a generat interes considerabil din partea investitorilor, iar emisiunea a obținut un cupon de 5,35%. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurări și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Emisiunea de obligațiuni reflectă deopotrivă încrederea noastră în piața locală și obiectivul de a ne consolida rezultatele. Diversificarea surselor de finanțare face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung și avem convingerea că această emisiune va contribui la dezvoltarea pieței de capital autohtone”,  a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

„Ne bucurăm că oferta de instrumente financiare de la Bursa de Valori București devine din ce în ce mai variată. Obligațiunile BCR s-au dovedit a fi o ofertă de succes, atât din punct de vedere al valorii, având în vedere că este una dintre cele mai mari emisiuni de pe piața de capital din România, cât și în ceea ce privește timpul necesar încheierii tranzacției, care a fost unul scurt. Poate fi un exemplu bun pentru alte proiecte din domeniul instrumentelor de datorie, deoarece dovedește că piața de capital îndeplinește un rol important pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării economiei naționale”, a declarat Adrian Tănase, CEO BVB.

Emisiunea de obligațiuni a fost un succes încă de la supra-subscrierea în registrul de ordine a țintei de 500 de milioane de lei, ceea ce a dus la decizia de majorare a emisiunii până la 600 de milioane de lei. Prețul final reflectă angajamentul pe termen lung al BCR atât față de piață, cât și față de investitorii insitituționali.

Cu această emisiune, BCR face un pas înainte și se aliniază la noile reglementări UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerința minimă de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) și liniile directoare MREL in linie cu strategia de rezolutie pe care o urmareste.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava