MOPAN Suceava

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă UniCredit Leasing Corporation din România un împrumut de 50 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor promovate de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi de întreprinderile cu capitalizare medie din domeniul agriculturii, industriei şi serviciilor din România. Se preconizează că cel puţin 70% din împrumut va sprijini proiectele IMM-urilor, în timp ce întreprinderile cu capitalizare medie vor beneficia de circa 30% din valoarea împrumutului.

Potrivit dlui Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al BEI, „fondurile BEI vor facilita accesul IMM-urilor şi întreprinderilor cu capitalizare medie române active în sectoarele agriculturii, industriei şi serviciilor din România. Îmbunătăţirea accesului la finanţare pe termen lung pentru aceste societăţi joacă un rol semnificativ în dezvoltarea şi diversificarea economiei României, având un impact pozitiv asupra creşterii economice şi creării de noi locuri de muncă în toată ţara, inclusiv în mediul rural.”
O parte din împrumut se va combina cu Facilitatea de finanţare a IMM-urilor, un program comun al BEI şi al Comisiei Europene care îmbină împrumuturile BEI şi ajutoarele nerambursabile ale Comisiei pentru a îmbunătăţi capacitatea şi infrastructura de creditare pentru IMM-uri.
Împrumutul actual reprezintă o continuare a cooperării fructuoase între BEI şi UniCredit Leasing Corporation din România. Împrumutul anterior acordat de BEI, în valoare de 50 de milioane de euro, a fost utilizat în întregime în beneficiul proiectelor IMM-urilor şi întreprinderilor cu capitalizare medie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava