Concert pascal
MOPAN Suceava

Într-o declarație politică intitulată ”O victorie, o înfrângere și nici un război” deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, recunoaște victoria strategiei de dreapta, subliniind că acum social democrații caută ”înțelepciune pentru a găsi, dincolo de motive superficiale, cauza înfrângerii noastre, dar mai presus de orice ne dorim armonie socială pentru a păși determinat înainte, cu toții”. În opinia parlamentarului sucevean, e important și motivul pentru care jumatate din populația României a absentat la scrutinul prezidențial arătând că ”e important să aflăm motivația acestor oameni pentru tăcerea adâncă și neparticiparea la jocul democratic”. Vă prezentăm integral declarația politică a deputatului Eugen Bejinariu.

”Competiția electorala pentru alegerea Președintelui Romaniei este, dintotdeauna, cea care implică cel mai intens consum emoțional pentru public și cea care canalizeaza cel mai ferm energiile alegătorilor. Atunci când este vorba despre a alege un om caruia să-i delegăm speranțele noastre pentru o viața mai bună suntem mai scrupuloși, mai angajați și mai patimași. Asa se explica faptul ca unele dintre voturi pornesc din admiratie, au la baza increderea pentru unul din candidati, iar altele, poate multe, sunt motivate de ura si sunt determinate de dispret fata de ne-ales. Oricum ar fi, istoria consemneaza doar rezultatul, iar trecerea timpului estompeaza din sentimente si ramane sa evaluam impreuna daca forta bruta a urii reuseste sa capete valente constructive.

Adversarii nostri politici au învins, Președintele lor este de acum și Președintele nostru. Ne plecăm în fața voinței poporului și ne coborâm în mod sportiv pălăria, în fața Invingătorului. Fie ca voința a două treimi din cei care au participat la vot să ne conducă spre vremuri mai senine și mai prospere.

Recunoaștem victoria strategiei de dreapta, căutăm ințelepciune pentru a găsi, dincolo de motive superficiale, cauza înfrângerii noastre, dar mai presus de orice ne dorim armonie socială pentru a păși determinat înainte, cu toții. E important și motivul pentru care jumatate din populația României nu dorește în mod manifest să participe la alegeri, e important să aflăm motivația acestor oameni pentru tăcerea adâncă și neparticiparea la jocul democratic.
Va trebui să găsim calea prin care oferta noastra politică să devină interesantă pentru ei. Inclin să cred că protestul lor mut față de exercitiul democratic al votului seamănă mai mult cu mâna noastră întinsă pentru pace, decât cu atitudinea războinică a adversarilor noștri. Așa incât dacă vom reuși să croim o platformă solidă a stângii politice luminate, am putea consolida victorii viitoare pentru PSD.

Guvernarea PSD a lăsat în urmă o economie funcțională, crescândă, ne-am consolidat apartenența la valorile europene și rolul de partener strategic în NATO, statul de drept este robust, funcțional și alegătorii, în număr foarte mare, și-au reiterat alegerea pentru mandatul unui președinte liberal. In acest mozaic de performanțe ale stângii și dreptei vă propun să constatăm împreună că din competiția politică a celor două mari partide din Romania, PSD și PNL, rezultă mereu, prin victorii și infrângeri alternative, un viitor mai bun pentru români și România”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava