Concert pascal
MOPAN Suceava

Odată cu prezentarea şi adoptarea Legii bugetului pentru 2019, PSD-ALDE a consacrat tradiţia de a genera creştere economică, în ciuda predicţiilor amatoreşti şi îngrijorărilor ipocrite ale opoziţiei, susține deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, într-o declarație politică prezentată în Plenul Camerei Deputaților, declarație pe care o redăm integral.

”Bugetul de stat şi Bugetul asigurărilor sociale reprezintă viziunea financiar-administrativă de a guverna ţara, aşa cum este aceasta transpusă în practică de către partidul său, în cazul nostru, de coaliţia aflată la putere.

Legiuitorul, respectiv Parlamentul, majoritatea care guvernează, adoptă prin lege aceasta viziune, astfel încât bugetul să devină funcţional, urmând să influenţeze în mod direct viaţa de zi cu zi a fiecărui cetăţean al României. Legea bugetului este instrumentul prin intermediul căruia coaliţia PSD-ALDE îşi asumă în mod responsabil atât felul în care va influenţa traiul românilor, cât şi consecinţele măsurabile ale viziunii sale de a genera creştere economică şi condiţii mai bune de viaţă pentru cetăţeni.
PIB-ul României a depăşit o mie de miliarde şi a ajuns în mandatul nostru la cea mai mare valoare înregistrată în istorie, iar Legea bugetului pentru 2019 prevede felul în care creşterea economică se va transforma în bunăstare şi în îmbunătăţirea parametrilor de calitate a vieţii pentru români.

Eforturile opoziţiei de a tergiversa implementarea Legii bugetului, declaraţiile partidelor de opoziţie, că vor contesta din nou la Curtea Constituţională această lege, reprezintă acte de iresponsabilitate şi politicianism ieftin.

Prin tergiversarea implementării Legii bugetului 2019, sunt ţinute în loc investiţii, sunt afectate familii care aşteaptă banii din alocaţii prevăzute în buget, sunt întârziate mecanisme de funcţionare la nivelul întregii societăţi.

Aşa cum a fost conceput şi votat de PSD-ALDE, bugetul de stat pentru 2019 alocă creşteri istorice în bugetul sănătăţii, ajuns până la aproape 5% din PIB şi, totodată, include cel mai mare buget de investiţii dedicat vreodată sănătăţii în România. Acelaşi lucru în domeniul educaţiei, unde bugetul a fost majorat cu aproape 50% faţă de bugetul anului trecut.

PSD-ALDE a demonstrat românilor că ştie să administreze ţara, astfel încât să genereze consecvent creştere economică, având grijă ca această creştere să se regăsească în salariile şi pensiile oamenilor. Spre deosebire de tânguiala eternă a opoziţiei despre soarta medicilor şi profesorilor, PSD-ALDE a avut grijă ca guvernarea să însemne atât condiţii pentru creşterea economică, cât şi pensii mai mari, salarii crescute şi condiţii mai bune de funcţionare a domeniilor prioritare, sănătate şi educaţie.

Reprezentanţi ai opoziţiei adoptă ciclic şi iresponsabil discursul legat de calcule pe care le-au făcut ei şi din care rezultă că „nu mai sunt bani de pensii şi salarii”, infirmă toate scenariile optimiste de creştere economică, până când acestea sunt depăşite de realitatea pe care o confirmă atât autorităţile române, cât şi cele europene, reprezentanţi ai opoziţiei reclamă valorile deficitului sau pe cele ale colectării banilor la buget, până când realitatea îi obligă să accepte performanţele guvernării. Ar fi mai înţelept să-şi reprime pesimismul alarmist, ca să nu-i mai contrazică rezultatele noastre.

Diferenţa între faptul că nouă ne pasă cu adevărat de viaţa oamenilor şi faptul că ei sunt preocupaţi doar să instige la ură se vede, mereu, la urne”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava