Concert pascal
MOPAN Suceava

Un biclisit și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o autoutilitară care a efectuat o depășire neregulamentară. Accidentul a avut loc luni după amiază. În timp ce conducea autoutilitara pe DJ 175 din comuna Breaza, din direcţia comuna Moldova-Suliţa către comuna Pojorâta, într-o curbă periculoasă la stânga un bărbat de 36 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăşire neregulamentară a unui ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară ce tracta o remorcă, încărcată cu material lemnos. În momentul depăşirii, șoferul a surprins şi accidentat un bărbat  de 66 ani din comuna Breaza, care se deplasa pe bicicletă în aceeaşi direcţie de mers, în faţa ansamblului de vehicule şi care a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător din spate. Biciclistul intenționa să intre pe un drum secundar și a ieșit practic în faţa autoutilitarei aflată în depăşirea ansamblului de vehicule, care din primele verificări efectuate s-a stabilit că se deplasa cu viteză redusă în spatele biciclistului având în funcţiune luminile de avarie.

„În urma impactului biciclistul a fost proiectat pe carosabil suferind grave leziuni în urma cărora a survenit decesul celui în cauză la faţa locului. Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Din primele verificări efectuate la faţa locului s-a stabilit o culpă comună în dinamica producerii accidentului, respectiv efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară a conducătorului autoutilitarei şi culpa biciclistului care a schimbat brusc direcţia de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Biciclist mort după ce a schimbat brusc direcția și a fost lovit de o autoutilitară care a făcut o depășire neregulamentară, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava