Concert pascal
MOPAN Suceava

Biletele de călătorie pentru persoanele cu handicap vor fi eliberate de la 1 februarie, anunță Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Întîrzierea vine ca urmare a unor modificări legislative ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Pentru a evita aglomeraţia la ghişeele instituţiei, eliberarea biletelor se va realiza pe bază de programare a beneficiarilor.

De la începutul acestui an, a fost introdus biletul unic de călătorie gratuită pentru transportul public interurban feroviar, rutier sau naval. Noile norme instituie un format standard și niște măsuri de siguranță anti-falsificare, tipărirea noilor bilete de călătorie fiind în curs de realizare.

„Aceste schimbări vin în sprijinul beneficiarilor întrucât stabilesc un model unic de bilet de călătorie care poate fi utilizat pentru tipuri diferite de transport interurban și cu operatori de transport diferiți. Este important să se știe faptul că, deși noile bilete vin cu întârziere, persoanele cu dizabilități pot folosi biletele de călătorie gratuită aferente anului 2018, în conformitate cu prevederile art.3 din HG 1017/20.12.2018, și în luna ianuarie 2019, operatorii publici și privați de transport interurban rutier, feroviar sau naval având obligația de a accepta aceste documente” – după cum ne-a comunicat directorul adjunct al DGASPC Suceava, Mihai Dragoș Brăteanu.

”Având în vedere faptul că hârtia specială pe care vor fi tipărite biletele de călătorie se fabrică la o singură tipografie din țară, suntem în procedura de achiziție la fel ca celelalte DGASPC—uri din țară, cu mențiunea că din momentul achiziționării acestei hârtii speciale, tipărirea biletelor de călătorie se va face din bugetul DGASPC Suceava, pe baza cererilor înregistrate”, a precizat Brăteanu. Eliberarea biletului de călătorie gratuită se face de către DGASPC numai în baza cererii persoanei cu handicap, reprezentantului legal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens dată de către persoana cu handicap/reprezentantul legal.

”Cu scuzele de rigoare pentru inconvenientele create, apreciem că începând cu 1 februarie, pot fi depuse cereri în acest sens, în condițiile prevăzute de lege”, arată directorul adjunct al DGASPC Suceava.

Biletele de călătorie pentru persoanele cu handicap, de la 1 februarie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava