MOPAN Suceava

Directorul general al firmei Bionergy Suceava, operatorul noii centrale termice pe gaz şi biomasă a municipiului reşedinţă de judeţ, Vasile Ilie, a anunţat că Thermonet va face o propunere foarte serioasă primăriei municipiului Suceava privind concesionarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice intenţia sa fiind aceea de a investi substanţial în modernizarea sistemului de termoficare. « Noi dorim ca în termen de câteva luni să facem nişte modernizări atât la punctele termice cât şi la reţele în vederea diminuării pierderilor. Una dintre modernizări ar viza ca populaţia să beneficize de apă caldă instantaneu la deschiderea robinetului nu ca acum când oamenii trebuie să ţină robinetul deschis minute bune până curge apă caldă. Mai exact trebuie să tragem o conductă de retur de la fiecare bloc până în punctul termic şi asta o putem face foarte repede. Populaţia trebuie să vadă o îmbunătăţire imediată a calităţii”, a spus Vasile Ilie. El a adăugat că ar fi avantajos ca transportul şi distribuţia energiei termice să rămână în grupul de firme din care face parte Bioenergy şi Thermonet, adică în familie pentru că în această situaţie există certitudinea ca energia termică produsă de noua centrală să fie plătită în totalitate.


„Ar fi avantajos să avem tot sistemul pentru că nu avem certitudinea că cel care preia transportul şi distribuţia ne va plăti energia termică livrată. Aceasta este marea noastră frică. Ne dorim ca serviciul de transport şi distribuţie să fie preluat fie de noi fie de o firmă puternică, serioasă şi viabilă care să plătească integral şi la timp energia pe care o primeşte de la noi”, a spus directorul general al Bioenergy. Ilie Vasile a arătat că Bionergy are de recuperat de la actualul operator al sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice, Termica, aflat în faliment, 22.559.895 de lei din care 1.784.471 de lei reprezintă penalităţi de întârziere. „Suntem înscrişi al masa credală şi aşteptăm să demareze procedurile prin care să ne recuperăm banii”, a spus Ilie Vasile. Negocierea directă pentru concesionarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice va avea loc în data
de 13 august. Vor participa trei societăţi care au depus oferte eligibile la licitaţia soldată cu eşec organizată de primăria Suceava şi anume Thermonet ai cărei acţionari sunt Elsaco Botoşani şi Adrem Invest Bucureşti, aceasta din urmă deţinând pachetul majoritar de acţiuni la societatea Bionergy care operează noua centrală termică pe gaz şi biomasă a municipiului Suceava, Veolia Energie România, subsidiara grupului francez Dalke şi Transagent, noua societate a Primăriei al cărei acţionar unic este Consiliul Local. Ilie Vasile a ţinut să sublinieze că noua centrală funcţionează la întreaga capacitatea şi că nu are nevoie de reparaţii, revizii sau alte intervenţii tehnice. „Problema pe care o avem în continuare este crearea unui stoc de combustibil măcar pentru o lună de iarnă atunci când funcţionăm cu patru cazane, dublu faţă de perioada de vară. În rest avem o situaţie bună privind aprovizionarea cu biomasă. Ne-am plătit toţi furnizorii de biomasă la timp iar o parte dintre ei chiar în avans adică mai repede de 30 de zile”, a încheiat Vasile Ilie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava