Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat astăzi în ședință extraordinară cu 19 voturi pentru și o abținere alocarea a 10 milioane de lei societății Bioenergy pentru plata în avans a subvenției în vederea acoperirii diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și fumizare a energiei termice livrate populației prin sistem centralizat și prețul local al energiei termice facturate populatiei pentru sezonul rece 2021 – 2022. Banii vor fi folosiți pentru aprovizionarea cu biomasa necesară funcționării centralei termice.

”În prezent, în municipiul Suceava sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 19.000 de locuințe, însumând circa 48.500 de locuitori. Energia termică este produsă în centrala de cogenerare pe biomasă aparținând S.C. Bioenergy S.A. Suceava, iar transportul, distribuția și fumizarea energiei termice sunt asigurate de către operatorul S.C. Thermonet S.R.L. Suceava. Având în vedere că restanțele populației la plata energiei termice sunt în continuare mari, activitatea de producere a energiei termice de către S.C. Bioenergy S.A. Suceava în perioada următoare este periclitată din cauza finanțării insuficiente. Motivat de cele prezentate, consider că este necesară plata în avans a subvenției pentru acoperirea diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și fumizare a energiei termice livrate populatiei prin sistem centralizat și prețul local al energiei termice facturate populației, în suma de 10.000.000 lei (inclusiv T.V.A.), pentru sezonul rece 2021-2022. În acest fel se vor putea asigura stocurile de combustibil necesare desfășurării activității de producere a energiei termice în iama ce urmează”, se menționează în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu. Cei 10 milioane de lei ce au fost alocați firmei Bioenergy provin din suma de 15 milioane de lei ce a fost repartizată de către Guvern municipiului Suceava din Fondul de rezervă.

Bioenergy Suceava primește în avans 10 milioane de lei pentru aprovizionarea cu biomasă a centralei termice a orașului, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava