MOPAN Suceava

Compania românească Deposib Expert, în calitate de distribuitor oficial al produselor pentru tratarea lemnului Bochemit, a susţinut, împreuna cu Prinţul Charles de Wales, restaurarea acoperisului Bisericii de lemn de la Breb (judeţul Maramureş), lăcaş de cult construit în 1642, cu cel mai vechi turn de biserică din România, cu cea mai veche pictură pe pânză din ţară şi totodată aflat pe lista monumentelor ale Patrimoniului Naţional.

Este de notorietate publică afinitatea Prinţul Charles pentru zona Maramureşului, însă dintre toate peisajele incredibile pe care le oferă acele plaiuri, Alteţa Sa Regala s-a îndrăgostit pe loc de localitatea Breb, achiziţionându-şi aici două case din lemn. După ce a aflat povestea biserii de lemn de la Breb, întristat fiind de starea critică în care se află lăcaşul de cult, Prinţul Charles a a început să se implice pentru a aduce din nou la viaţă acest monument de o valoare incomensurabilă din Patrimoniul României.

Acțiunea de restaurare pentru Biserica de lemn de la Breb a fost posibilă la inițiativa Ambulanța pentru monumente”, care face parte din acţiunile Asociației Monumentum, organizaţie care intervine pentru a salva clădiri istorice aflate în stare gravă de degradare. Materialele au fost sponsorizate de catre Deposib și Coroana Britanică. Acţiunea s-a finalizat cu succes în data de 23 aprilie 2018, asfel că locuitorii satului Breb au putut participa cu bucurie la prima slujbă religioasă.

Produs-minune pentru tratarea lemnului, salvator pentru zeci de monumente naţionale

„Compania Deposib Expert a răspuns afirmativ cu mare bucurie la invitaţia Asociaţiei Monumentum şi a Alteţei Sale Regale Prinţul Charles pentru a reabilita Biserica de lemn de la Breb, o mândrie naţională, care din nefericire a fost lăsată într-o stare critică de degradare. Compania noastră distribuie soluții profesionale pentru tratarea lemnului Bochemit, iar cu ajutorul acestora am reuşit să restaurăm zeci de monumente istorice de o valoare inestimatibilă pentru ţara noastră, printre care şi Biserica de lemn de la Breb, care datează din secolul al XVI-lea, declară Ilie Moga, manager al Deposib Expert, distribuitor oficial al Bochemit în România.

Produsele Bochemit ajută la prelungirea vieţii lemnului cu până la 50 de ani, oferind soluţii imbatabile antimucegai, de ignifugare a lemnului, pentru anticarii și ciuperci, pentru curățare a lemnului înnegrit și mucegăit. În acest caz particular, a fost folosit ca şi tratament soluţia Bochemit Forte Profi cu rol de a proteja lemnul acoperişului împotriva tuturor factorilor de mediu, şi anume: raze ultraviolete, ploi, zapezi şi îngheţ-dezgheţ. În acelaşi timp soluţia noastră va proteja lemnul împotriva insectelor de lemn (protecţie anticarii) a ciupercilor de lemn (protecţie fungi) şi a mucegaiului (protecţie antimucegai).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava