Concert pascal
MOPAN Suceava

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat luni, 21 noiembrie, slujba de resfinţire a Bisericii de lemn „Sfântul Gheorghe” din incinta Mănăstirii Buciumeni din Fălticeni.

După lucrările de construcţie a bisericii noi, realizată între anii 2002 – 2005 şi construcţia în perioada 2008-2011, în incinta mănăstirii, a unui cămin de bătrâni, reabilitarea şi restaurarea bisericii de lemn este a treia cea mai importantă lucrare realizată cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Pimen şi sub îndrumarea Prea Cuvioasei maici, Maria Mălăiescu, stareţa mănăstirii ajutată de obştea de măicuţe.

La slujba de sfinţire au participat numeroşi credincioşi, viceprimarul Constantin Bulaicon, consilieri locali, oameni care au contribuit cu bani, cu materiale sau cu muncă la restaurarea lăcaşului de cult.

Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe” a fost construită în secolul al XVIII-lea din bârne de lemn, pe fundaţie de beton, cu o turlă de formă pătrată, deasupra pridvorului. După o lungă aşteptare şi numeroase demersuri, în noiembrie 2015 au început lucrările de reparaţii la Biserica de lemn din cadrul Mănăstirii Buciumeni.

Pentru că în incinta Mănăstirii Buciumeni există şi un cămin de bătrâni cu o capacitate de peste 50 de locuri, în cuvântul său, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a scos în evidenţă importanţa filantropiei sociale, care nu trebuie despărţită de Liturghia bisericii, întrucât rugăciunea este izvor de iubire jertfelnică.

Filantropia socială a Bisericii se inspiră din viaţa parohială şi viaţa monahală, scopul principal al filantropiei fiind solidaritatea faţă de cei căzuţi în nevoi şi recunoştinţa acestora faţă de binefăcătorii lor, consolidându-se astfel comuniunea frăţească între cei care jertfesc şi cei care primesc.

 

Biserica de lemn din incinta Mănăstirii Buciumeni a fost resfințită, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava