Concert pascal
MOPAN Suceava
  • Bit Soft a atras 1,5 milioane de euro de la investitori și devine primul dezvoltator de software dedicat industriei HoReCa care listează obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB.
  • Compania, care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, va folosi fondurile pentru extinderea activității și achiziționarea unor companii internaționale.

Bursa de Valori București (BVB) informează că, începând cu 11 august, obligațiunile Bit Soft, companie care dezvoltă şi distribuie soluţii end-to-end integrate pentru industria HoReCa, intră la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare. Obligațiunile companiei, în valoare de 1,5 milioane euro, se vor tranzacționa sub simbolul bursier BIT25E. Fondurile vor fi utilizate pentru continuarea dezvoltării de produse și module software proprii, cât și pentru accelerarea vânzării produselor proprii pentru restaurante, atât pe piața locală, cât și pe piețele externe.

„Ne dorim să vedem tot mai multe companii românești care au viziunea de a se extinde în afara granițelor țării și de a- și asuma un rol internațional. Viziunea antreprenorială are nevoie de capital pentru o performanță optimă, iar accesarea acestui capital se poate face în mod eficient și transparent prin intermediul bursei. Mai accesibilă și mai rapidă ca oricând, listarea unei emisiuni de obligațiuni presupune mai mult decât finanțare din partea investitorilor și reprezintă un semnal de încredere acordat planurilor de dezvoltare propuse de companie,” a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

„Această listare de obligațiuni este doar prima etapă dintr-o strategie amplă și de lungă durată care să ofere companiei noastre pe de o parte expansiunea printr-o prezență mai vizibilă pe piețele internaționale, iar pe de altă parte, ne asigură continuarea dezvoltării soluțiilor proprii în această etapă de digitalizare accentuată a industriei HORECA. Suntem onorați de încrederea investitorilor noștri!”, precizează Bogdan Stanciu, Directorul General şi fondatorul Bit Soft.

Listarea obligațiunilor vine după derularea în perioada 5-6 iulie 2021 a unui plasament privat de obligațiuni, în cadrul căruia au fost vândute 15.000 obligațiuni necondiționate, negarantate, neconvertibile la o valoare nominală de 100 EUR/obligațiune. Obligațiunile au fost emise în data de 9 iulie 2021, cu scadența la data de 9 iulie 2025. Rata dobânzii este fixă, de 5,5% pe an, plătibilă trimestrial.

Plasamentul privat și listarea obligațiunilor au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.

„Companiile antreprenoriale româneşti se uită tot mai atent la expansiunea internaţională, iar admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor Bit Soft este un prim pas important pe piața de capital pentru companie, accesând astfel fondurile necesare pentru accelerarea expansiunii internaționale și pentru susținerea eforturilor de dezvoltare a soluțiilor proprii. Toate aceste soluţii s-au dovedit un ajutor important în etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declanșat de pandemie. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de Bit Soft în acest proiect și le mulțumim pentru încrederea acordată,” a spus Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners.

„Diversificarea fără precedent a sectoarelor în care activează emitenții listați la bursă asigură o personalizare cât mai bună a portofoliilor investiționale. Este un fenomen îmbucurător pentru investitorii individuali, care pot beneficia astfel atât de diversificare la nivelul claselor de active, cât și de o expunere mai largă din punct de vedere sectorial către companiile antreprenoriale care caută să se dezvolte. Îndemn astfel companiile locale să facă pasul pe bursă și să-și finanțeze ideile de investiții prin intermediul pieței de capital,” a declarat Adrian Tănase, Directorul General al BVB.

Soluțiile oferite de Bit Soft sunt special concepute pentru industria hotelieră, restaurante, cafenele și centre SPA. Bit Soft este prezentă în 3 piețe din regiunea Europei Centrale și de Est: Romania, Bulgaria și Ungaria. Mai multe informații despre companie sunt disponibile pe site-ul BVB la acest link.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava