MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) este încântată să anunțe performanța remarcabilă obținută de două companii românești la a doua ediție a Premiilor Piețelor de Capital din Europa Centrală și de Est, care a avut loc în Varșovia pe 15 septembrie 2016. Bittnet Systems (BNET) a câștigat premiul pentru “Listarea anului pe o piață alternativă din CEE”, iar CEMACON (CEON) a obținut premiul pentru “Redresarea anului”.

“Bittnet Systems și CEMACON dovedesc încă o dată cât de benefică poate fi piața de capital pentru întreprinderile mici și mijlocii. Statutul de companie listată la bursă aduce recunoaștere internațională și stimulează creșterea afacerii. Suntem mândri că Bittnet Systems și CEMACON au transmis un semnal important cu privire la potențialul pieței românești de capital, cu ecou în centrul financiar regional”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București.

“Suntem mândri că am obținut premiul pentru «Listarea anului pe o piață alternativă», fiind, de altfel, prima companie IT din România care s-a listat pe piața AeRO operată de BVB. Ceea ce ne onorează și mai mult este faptul că Bittnet Systems a fost nominalizată la trei categorii, concurând cu mari companii din diverse industrii”, a declarat Mihai Logofătu, Director General și cofondator al Bittnet Systems.

“Vom continua să ne concentrăm eforturile atât din punct de vedere operațional, ocupându-ne de organizarea celei de-a șasea ediții a singurului festival de training IT din România (ITTF), cât și din punct de vedere financiar, vizând listarea primei emisiuni de obligațiuni corporative emise de o companie de IT și derularea cu succes a unei noi runde de finanțare prin mecanismele bursei”, a adăugat Cristian Logofătu, Director Financiar și cofondator al Bittnet Systems.

“Câștigarea premiului « Redresarea anului » ne onorează. Ne bucurăm că povestea de succes scrisă de CEMACON primește recunoaștere și din partea unui juriu internațional acreditat, lucru care ne face să fim și mai încrezători, dar și mai responsabili în ceea ce privește planurile viitoare ale companiei. Sunt mândru că am creat o echipă performantă și determinată, capabilă să transforme o companie aflată în pragul insolvenței, într-unul din liderii pieței. Le mulțumesc pentru încrederea de a se înrola într-un astfel de proiect, care, în final, ne-a adus tuturor foarte multe satisfacții. Povestea CEMACON continuă, avem planuri care pot asigura o creștere semnificativă pentru companie și ne bazam pe susținerea partenerilor de business, pentru ca CEMACON să fie o companie din ce în ce mai puternică și atractivă pentru investitori”, a spus Liviu Stoleru, Președinte și Director General CEMACON.

Piața AeRO este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru a-și finanța proiectele, poveștile lor de creștere,  sporirea vizibilității și care contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri. Prin AeRO, Bursa de Valori București oferă noi oportunități investitorilor de a descoperi companii cu potențial ridicat de creștere, cu proiecte promițătoare, încă din etapa de început a acestora.Bittnet Systems este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înființată în 2007. Compania oferă clienților săi cursuri IT oficiale, servicii de implementare soluții IT (infrastructură de rețea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless), dar și servicii de suport tehnic, fiind axată pe tehnologii noi și inovare. În aprilie 2015, a devenit prima companie IT din România listată la Bursa de Valori București.

CEMACON ocupă locul al doilea în topul producătorilor de blocuri ceramice din România şi este liderul pieței din Transilvania. Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din Sud Estul Europei, gama EVOCERAMIC reprezentând cele mai inovatoare produse din piață, care aduc plus-valoare utilizatorilor și sunt obținute la costuri de producție foarte competitive. CEMACON a avut, in ultimii 5 ani, cea mai mare rată de creștere din sector. CEMACON SA este companie listată la Bursa de Valori Bucureşti şi detinută, preponderent, de acționari instituționali, fonduri de investiții româneşti şi străine, iar managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

A doua ediție a Premiilor Piețelor de Capital din Europa Centrală și de Est a fost organizată de publicația Biznis Polska, iar în total au fost peste 100 de nominalizări la 20 de categorii, din șapte țări. Celelalte companii românești care au fost nominalizate sunt: Banca Transilvania, BT Asset Management SAI, CONPET, Erste Asset Management România, OMV Petrom, OTP Asset Management România, Teraplast Grup și casele de avocatură românești: Clifford Chance Badea, Mușat&Asociații și NNDKP. Bursa de Valori București a făcut parte din juriu. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial http://ceecapitalmarketsawards.com/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava