Concert pascal
MOPAN Suceava

Ceremonia de instalare a ministrului culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, a avut loc astăzi la sediul Ministerului Culturii, în prezența viceprim-ministrulului Raluca Turcan.

În alocuțiunea sa, Bogdan Gheorghiu a pus accentul pe importanța faptului că un mandat de succes se bazează, în primul rând, pe eficiența aparatului administrativ, însoțită de o muncă constantă pentru implementarea priorităților programului de guvernare în domeniul culturii: „Printre prioritățile mandatului meu se află punerea în valoare a patrimoniului cultural național prin protejarea monumentelor istorice, iar un exemplu în acest sens îl constituie Muzeul Național de Istorie a României. De asemenea, am dori să ne îndreptăm toate eforturile pentru ca proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 să fie un real succes și să se constituie într-un nucleu de evenimente culturale. Proiectul este o bună oportunitate de a revitaliza turismul cultural și, totodată, de a promova industriile creative locale”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu.

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a subliniat, în deschiderea discursului său, importanța domeniului culturii în cadrul programului de guvernare menționând faptul că acesta reprezintă o investiție, nu o cheltuială: „Misiunea noastră și a dumneavoastră, domnule ministru, prin programul de guvernare, va fi să debirocratizăm procedura de finantare a proiectelor culturale și să încurajăm spiritul creativ. Prin acest program ne-am asumat, totodată, digitalizarea patrimoniulul cultural, în raport cu evoluția noilor generații”. În finalul discursului său, viceprim-ministrul Raluca Turcan i-a urat ministrului Bogdan Gheorghiu succes în realizarea tuturor obiectivelor asumate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava