Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, fostul ministru al culturii Bogdan Gheorghiu, a transmis un mesaj la împlinirea a 146 de ani de la nașterea geniului artei contemporane, Constantin Brâncuși. „Prin el, o frântură de spirit românesc rămâne pentru totdeauna înscrisă în cultura umanităţii, în limbajul universal al formelor. În operele sale, Brâncuși a oglindit magia, miturile și tradițiile artei populare românești, împletindu-le cu viziunea sa asupra vieții”, a spus Bogdan Gheorghiu.

El a subliniat faptul că îl bucură că în perioada în care a condus Ministerul Culturii, Muzeul Național Constantin Brâncuși a fost deschis pentru prima dată publicului larg. „Tot în acel timp am reușit să aducem tinerii mai aproape de acest simbol national. Cred că este foarte important să-i facem să simtă că marile valori ale culturii româneşti le aparţin și că pot să fie mândri de ele.

Constantin Brâncuși rămâne un geniu al sculpturii secolului XX, un artist care a purtat emoția pământului românesc în fiecare colț al lumii și a îmbrăcat-o într-o mantie modernă, definită de materiale naturale – piatră, lemn și bronz.

România are în artistul Constantin Brâncuși un ambasador unic în lume, care continuă să ne reprezinte cu onoare chiar și după trecerea sa în neființă”, a mai transmis Bogdam Gheorghiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava