MOPAN Suceava

Ministrul culturii, Bogdan Gheorgiu, critică într-un comunicat de presă fosta guvernare PSD care a produs ”pagubă din bugetul statului pentru a-și motiva primarii”. Iată comunicatul integral:

”Echilibrul perfect dintre incompetență și ipocrizie. Așa poate fi definită guvernarea PSD. Astăzi privim cu groază la imaginea post-apocaliptică a situației lăsate de ei. Lipsiți de coloană vertebrală și ghidați strict de câștigul personal, oamenii din PSD ce au deținut funcții importante au secat vistieria statului și au preferat să arunce banii publici până în ultima zi a guvernării. S-au asigurat pe calea aceasta că ceea ce lasă în urmă e atât de imposibil de rezolvat încât nu va exista o discrepanță foarte mare între o guvernare incompetentă care dispune de fonduri și una competentă, rămasă fără nicio resursă pentru a salva țara.

Fățărnicia lor șochează astăzi prin momente pline de ipocrizie, când pozează drept „lupi moraliști”, fără a înțelege că măsurile luate în prezent sunt cauzate de încercarea de a repara dezastrul cauzat de ei.

Recent, președintele PSD Suceava a declarat că desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții va fi o lovitură pentru comunitățile locale. A uitat, totuși, să anunțe și faptul că acest fond este încă una din miturile și legendele marca PSD, care a inventat acest fond fără să aibă bani. Scopul acestei iluzii a fost motivarea unor primari înainte de campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidențiale.

Într-un fel, asemenea măsuri sunt ușor de înțeles când ne gândim la incompetența de care a dat dovadă PSD, fiind, de altfel, incapabil să câștige voturile cetățenilor prin modalități oneste sau cu viziuni constructive pentru aceștia. Prin urmare, fosta guvernare s-a văzut nevoită să apeleze la strategii josnice care să le apere DOAR propriile interese, fără a se gândi la consecințele pe care le vom resimți sau la bunul mers al țării.

Amintim că, în același spirit al urmăririi intereselor personale și al prezentării unei imagini favorabile, în toamna lui 2017, pe vremea guvernării PSD, era programată o majorare a tarifelor la gaze, amânată după amenințările publice ale liderulului de atunci, „don” Liviu Dragnea.

Tot în timpul acelei guvernări eșuate, în ianuarie 2019, s-a produs o scumpire a gazelor impusă de condițiile de piață. Aceasta a fost de opt la sută, foarte mare, mai ales dat fiind faptul că s-a produs dintr-un foc și s-a introdus chiar în mijlocul iernii.

Din aceeași serie a „amintirilor” nefericite se regăsește și momentul în care Comisia Europeană a deschis împotriva României o procedură de infringement care aducea AMENZI DE SUTE DE MII DE EURO PE ZI pentru distorsionarea pieței gazelor. Numai după ce Bucureștiul a decis să își asume un calendar de liberalizare s-au putut opri sancțiunile.

Multe alte măsuri luate de guvernarea PSD s-au dovedit la fel de ineficiente și la fel de proaste pentru bunul mers al țării. Busola lor nu a fost niciodată una de natură morală, ci una direcționată de câștigurile imediate. Chiar dacă astăzi ne aflăm la începutul unui drum anevoios de a repara tot ce s-a dărâmat fără rușine în ultimii ani, vom face tot posibilul să găsim soluții pentru cetățeni, fără a ne juca cu viitorul lor. Îmi doresc repararea unui sistem lovit de decizii proaste.

PSD este un partid toxic, aflat într-o luptă deschisă cu justiția, cu statul de drept și cu valorile democratice.

Bogdan Gheorghiu,
Deputat PNL de Suceava și Ministrul Culturii

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava