Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, a precizat că Partidul Naţional Liberal susține antreprenorii și turismul românesc, iar la un an de la învestirea Guvernului Nicolae Ionel Ciucă rezultatele confirmă acest lucru.

„Traversăm o perioadă cu provocări multiple. Efectele lungii perioade de convalescență post-pandemică, efectele războiului declanșat de Rusia, peste graniță, în Ucraina, precum și criza energetică își pun amprenta pe viețile fiecăruia dintre noi. Guvernul Ciucă a luat măsurile necesare și continuă să lucreze pentru identificarea, prevenirea și atenuarea consecințelor economice și sociale din această perioadă”, a transmis Bogdan Gheorghiu. El a arătat că mediul de afaceri și turismul au fost de asemenea afectate de evenimentele din ultimul an, dar la acest capitol a ținut să remarce în mod special măsurile luate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, condus de suceveanul Constantin-Daniel Cadariu.

„La începutul mandatului domnului ministru Cadariu, prioritate au avut schema de ajutor de stat HoReCa 1, finalizarea plăților restante din Măsura 2 – capital de lucru și finalizarea celui de-al doilea apel aferent Măsurii 1 – microgranturi, în cadrul cărora au fost făcute plăți de peste 6 miliarde și jumătate de lei către aproape 50.000 de firme afectate de COVID-19. Pentru sprijinirea întreprinderilor din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul războiului, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului se află în proces de definitivare a proiectului de schemă de ajutor de stat HoReCa 2, care are un buget în valoare de 300 milioane de euro, din fonduri europene. În această perioadă, MAT a oferit sprijin și consultanță pentru antreprenorii afectați de situația geopolitică”, a declarat deputatul PNL de Suceava, care a mai adăugat că „în același timp, au fost realizate mai multe obiective din programul de guvernare. Dintre cele ce vizează turismul, aș aminti despre reluarea acordării voucherelor de vacanță, reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, reluarea activității de promovare a destinației turistice România, inclusiv pe piețele externe și aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism, prin care sunt vizate cu prioritate investiții în turismul balnear și balneoclimateric și dezvoltarea domeniului schiabil”.

Bogdan Gheorghiu a mai declarat că mediul de afaceri este susținut prin programe precum IMM Agri-Food, Start-Up Nation Pilonul 1 România sau Femeia Antreprenor, care sunt în curs de implementare.

De asemenea, Gheorghiu a spus că MAT a organizat Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, precum și Târgul de Turism al României ROMEXPO, pe care l-a vizitat la începutul acestei luni și la care au participat expozanți din toată țara, care au beneficiat de decontarea cheltuielilor privind cazarea și transportul. „Pentru stimularea dezvoltării afacerilor se organizează Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii 2022, la care participanții vor beneficia încă odată de decontarea cheltuielilor.

Rezultatele de până acum ale ministerului condus de domnul Cadariu, dar și programele pregătite pentru încurajarea mediului antreprenorial pe parcursul anului viitor sunt o dovadă clară a faptului că Partidul Național Liberal susține antreprenorii și turismul românesc”, a încheiat Bogdan Gheorghiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava