Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul liberal sucevean, Bogdan Gheorghiu, solicită de urgenţă Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să înceapă lucrările la marcajele rutiere de separare a benzilor de circulaţie pe drumurile naţionale din nord-estul ţării, în general, şi în mod special pe segmentul de drum proaspăt asfaltat dintre Suceava și Cumpărătura. Bogdan Gheorghiu a precizat că aceste lucrări sunt extrem de urgențe având în vedere pericolul la care sunt expuşi participanţii la trafic în condiţii de ceaţă şi ploaie, specifice acestui sezon, dar și pe timp de noapte.
„Pe aceste drumuri naţionale s-au facut lucrări de modernizare şi întreţinere şi prea multe tronsoane nu au marcaj rutier. Lipseşte inclusiv marcajul de separare a benzilor de circulaţie în condiţiile în care, în această regiune a ţării toamna şi iarna vin mai devreme şi sunt capricioase”, a spus Gheorghiu, care a adăugat că „trebuie, oare, să se întâmple un accident pentru a se lua măsuri împotriva acestor constructori inconştienţi şi superficiali, precum şi pentru supervizorii lor din cadrul direcţiilor regionale de drumuri, care iau salarii mai mari decât orice angajat la stat şi nu sunt în stare să se gândească la faptul că aceste lucrări nu au marcaj şi pun în pericol siguranţa circulaţiei şi implicit a participanţilor la trafic!?”
El a subliniat că în calitatea sa de parlamentar ales a semnalat faptul că pe aceste tronsoane de drum nu există nici un fel de marcaje, iar odată cu venirea iernii crește și pericolul pentru conducătorii auto, iar executarea şi finalizarea lucrărilor devin mai greoaie.
Deputatul liberal a arătat că DN2 este o rută rutieră strategică şi vitală, făcând legătura şi cu agenti economici importanţi din judeţul Suceava, dar și cu punctul de trecere al frontierei de la Siret, respectiv spre localităţile româneşti din Transcarpatia, Cernăuţi, în Ucraina.
„Au fost prea multe evenimente tragice pe acest sector de drum, în condiţii regulamentare de semnalizare, dar, acum, în aceste condiţii, ai senzaţia că există cineva care doreşte un bilanţ mai negru al tragediilor. Atrag atenţia că accidentele rutiere nu se produc numai din cauza vitezei excesive, neatenţiei la volan, nepurtării centurii de siguranţă sau stării de ebrietate a conducătorilor auto, ci şi din vina statului care nu administrează corespunzător procesul de reparaţie a drumurilor publice”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu.
Deputatul PNL de Suceava a mai semnalat faptul că firmele plătite de stat din bani publici, care sunt selectate tot de stat în urma unor licitaţii, asfaltează într-un mod precar drumurile publice, punând în pericol grav siguranţa în trafic. Având în vedere acest lucru, Bogdan Gheorghiu a solicitat CNAIR, Ministerului Transporturilor şi Prefecturii Suceava să întreprindă toate măsurile legale pentru eficientizarea lucrărilor de reabilitare a şoselelor, prin obligarea constructorilor executanţi să asigure calitatea acestor lucrări. „Sper, prin această observaţie, să nu provoc <emoţii> de toamnă celor vizaţi, deoarece am sesizat că PSD, prin exponenţii săi, se tulbură administrativ până la fibra fiinţei, dacă vrei eficienţă şi condiţii decente pe drumurile judeţului. Şi, asta, pe motiv că vor să-şi <bituminizeze> populismul, în cele din urmă, pe seama unei amărâte de investiţii. Potrivit normelor de lucru, marcajul definitiv se aplică după 15 zile de la turnarea covorului asfaltic. Pană atunci, se aplică un marcaj provizoriu, ceea ce lipseşte pe o porţiune consistentă de drum între Fălticeni şi Suceava”, a mai afirmat Bogdan Gheorghiu. În final acesta a spus că solicită intervenții eficiente ale autorităților statului care au atribuții în rezolvarea problemelor pe care le-a semnalat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava